Càritas, Medalla d’honor del Parlament de Catalunya

Autor/a: 
Comunicació FCVS
 Font:
Font:

Càritas, Medalla d’honor del Parlament de Catalunya

Autor/a: 
Comunicació FCVS

Resum: 

El passat dilluns 10 de setembre la Fundació Càritas Catalunya va rebre de mans de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, la medalla d’honordel Parlament, en la categoria d’or. De Gispert ha lloat la tasca de Càritas “un referent en la lluita quotidiana contra la pobresa que ennobleix la nostra societat”.

Càritas ha estat d'actualitat per:

*EL PROJECTE PAIDÓS per combatre la pobresa infantil.

Càritas posa en marxa el Projecte PAIDÓS per tal d’oferir una atenció integral a famílies i infants en situació de risc d’exclusió social i pal·liar els efectes de la pobresa infantil i prevenir-ne la cronificació.

Per dur a terme aquest projecte, Càritas compta amb el suport del Departament de Benestar Social i Família, i la col·laboració dels ajuntaments de Barcelona, de L’Hospitalet de Llobregat i de Sant Adrià del Besòs.

Així mateix, diverses entitats oferiran tasques d’acord amb els seus objectius socials: la Fundació Suara, la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramón Llull, la Fundació Formació i Treball, la Fundació “la Caixa” (CaixaProInfància) i Deloitte Advisory, SL.

El passat 5 de setembre es va presentar el projecte Paidós i es va signar un conveni de col·laboració entre els diversos participants en el projecte; en principi tindrà una durada de 4 anys i se centrarà en famílies amb infants de 0 a 6 anys en situació de pobresa i amb dificultats per tenir cura dels fills i que poden presentar altres necessitats importants no cobertes.

*FESTA MAJOR de Gràcia

Per últim, dins la pluralitat d’actuacions de Càritas, esmentar que durant la passada festa Major de Gràcia, de Barcelona, hi va ser present per divulgar i sensibilitzar la ciutadania sobre la tasca social de les ONGs i els projectes solidaris que desenvolupen. Així, entre altres projectes, hi van tenir cabuda els projectes Folre a Badalona, per persones sense llar; Disa, distribució solidaria d’aliments a diversos barris de Barcelona; Geda, joves voluntaris de Càritas que els dissabtes visiten residències de persones grans i comparteixen unes hores de cançons i jocs.

Afegeix un comentari nou