Càritas posa en marxa el Servei de Mediació en l’Habitatge

Autor/a: 
FCVS-Comunicació
 Font:
Font:

Càritas posa en marxa el Servei de Mediació en l’Habitatge

Autor/a: 
FCVS-Comunicació

Resum: 

L’objectiu del SMH de Càritas de Barcelona és assessorar i cercar respostes als problemes de persones i famílies, afectades per deutes hipotecaris i impagaments de lloguers. Hi poden accedir famílies de l'àmbit de la diòcesi de Barcelona que hagin demanat cita prèvia.

Càritas de Barcelona ha posat en marxa aquest setembre un projecte que ja va anunciar abans de l’estiu: el Servei de Mediació en l’Habitatge (SMH).

Com a resposta de les dificultats que tenen moltes famílies davant els pagaments de la hipoteca o el lloguer, i amb l’objectiu d’evitar al màxim els desnonaments, Càritas posa en marxa aquest servei d’assessorament. L’objectiu és cercar respostes als problemes de les famílies afectades per deutes hipotecaris o impagaments del lloguer.

El director de Càritas, Jordi Roglá, ha remarcat que “la pèrdua de l’habitatge pot abocar a l’exclusió social” i, per això, aquest serà un dels dos àmbits d’acció prioritaris de l’entitat.

Carme Trilla, que va ser secretària d’Habitatge en l’anterior Govern de la Generalitat, és la persona responsable del funcionament del Servei de Mediació en l’Habitatge, al capdavant d’un equip de 15 persones expertes, tècniques i voluntàries.

També es posarà especial èmfasi en els infants de famílies empobrides “perquè si no s’adopten ara les mesures necessàries per prevenir aquesta pobresa creixent, les futures generacions els hauran de seguir atenent”, diu Roglà.

Com accedir a aquest servei

L’àmbit d’actuació del SMH de Càritas és el territori de les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa (Barcelonès, Vallès Oriental i Occidental, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, part del Maresme i part de l’Anoia) i hi pot accedir qualsevol família que tingui problemes d’impagament de l’hipoteca o el lloguer.

L’equip del SMH farà tasques d’intermediació amb propietaris i entitats creditores, per tal d’arbitrar solucions proporcionades i justes que evitin el màxim possible els desnonaments. El Servei contempla també una línia d’ajuts per cobrir dificultats de pagament per a famílies que es trobin en períodes de dificultats. Els ajuts seran a retornar sense interès o a fons perdut, segons les situacions.

Per tal d’afavorir una millor atenció a les persones cal demanar cita prèviament al Servei de Mediació en l’Habitatge, de Càritas:

Telèfon 607 060 592, o a l’adreça: habitatge@caritasbcn.org

En les situacions en què les famílies ja hagin estat desnonades, o amb un desnonament imminent o irrevocable, el Servei de Mediació de Càritas negociarà amb les entitats creditores o amb els propietaris, el temps necessari per poder oferir a les famílies afectades un altre habitatge amb un lloguer assequible.

Afegeix un comentari nou