Càterings amb regust solidari

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega
 Font:
Salta Càtering és una iniciativa de la Fundació Ared. Font: Ared
 Font:
Càtering Futur de la Fundació Futur. Font: Fundació Futur
 Font:
A través de Shuup Càtering, des d'Acidh es treballa per integrar persones amb intel·ligència límit. Font: Acidh

Càterings amb regust solidari

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Diverses entitats socials comptem amb serveis d'àpats com a via per afavorir la inserció laboral de determinats col·lectius i oferir alhora alternatives de consum més compromeses.

A l’hora d’organitzar jornades, reunions de treball o altres esdeveniments o celebracions, la contractació de serveis d'àpats oferts per entitats socials pot esdevenir un acte de coherència, solidaritat i/o responsabilitat social per part d'empreses i particulars.

Aquests projectes obren la porta a la inserció laboral de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social. A més, bona part dels aliments que s'utilitzen en l’elaboració dels àpats són de proximitat, de comerç just i, en alguns casos, de cultiu ecològic.

Us presentem algunes de les organitzacions que posen a disposició d'entitats, empreses o particulars aquests tipus d'iniciatives.

 • Càtering Futur

  La Fundació Futur es va posar en marxa l’any 1996 amb l’objectiu d’afavorir la formació i la inserció social i laboral de persones en risc d’exclusió a través de l’activitat de restauració que ofereix l’entitat.
  Actualment, entre els seus projectes, la fundació compta amb el Càtering Futur (que ofereix pauses cafè, aperitius i dinars), i altres iniciatives com les botigues ‘Menja Futur’ de plats preparats, ubicades a diversos municipis de la provincia de Barcelona, i el Menjador Futur.

 • Càtering Solidari de Fundació Cassià Just

  La Fundació Fundació Cassià Just és una empresa de l’economia social que des de l’any 1995 treballa en la integració de persones amb malaties i fragilitat mental o en risc d’exclusió social. A través d’iniciatives diverses, com el Càtering Solidari, vol contribuir a la inclusió social i laboral d’aquest col·lectiu. L’entitat compta amb hort ecològic propi i fomenta la relació directa amb la pagesia de la zona del Baix Llobregat.

 • Salta Càtering

  Salta Càtering va néixer l’any 2006 de la mà de la Fundació Ared per aconseguir que persones formades en els cursos d’ajudants de cuina d’aquesta associació poguessin inserir-se laboralment.
  Des de fa més de 20 anys, Ared treballa per a la integració de col·lectius en risc d’exclusió, especialment dones que procedeixen de centres penitenciaris i dels serveis socials.

 • Events & Càtering
  Des de l’any 2005, l’Associació Alba compta entre els seus projectes amb el restaurant El Gat, ubicat a Tàrrega, que permet oferir feina a persones amb discapacitat i sensibilitzar sobre aquest col·lectiu. Des d’aquest espai, l’entitat ha posat en marxa Events&Càtering, que s’adreça a empreses, organitzacions i particulars de la província de Lleida.

 • Càtering de la Fundació Ramon Noguera
  La Fundació Ramon Noguera promou les oportunitats laborals de persones adultes amb discapacitat intel·lectual a través dels Centres Especials de Treball que gestiona i els serveis que ofereix. Entre aquests, hi ha el de Càtering amb valor social, disponible per a entitats i empreses de la ciutat de Girona i rodalies.

 • acidHKTRING
  Aquest càtering és un des serveis oferts pel Centre Especial de Treball de l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà-ACIDH que treballa a favor de la integració i ocupació de col·lectius amb intel·ligència límit a la ciutat de Barcelona.

Comentaris

Bon dia,

ens ha passat el vostre contacte l'Institut Barcelona Esports. El proper 12 de juny, organitzem la festa de cloenda d'un programa de vela escolar impulsat per l'Ajuntament de Barcelona que es diu Viu la Vela. Participaran un total de 1500 alumnes i 170 docents. Pels treballadors i els tècnics de la jornada, un total de 150 persones, hem pensat en generar una borsa que incorporés un petit tentempié com podia ser una truita de patates o una amanida de pasta o un entrepà, aigua o suc saludable i algun detallet dolç per passar la jornada i com a agraïment. Si oferiu aquest serveis, ens podrieu passar pressupost per aquestes 150 persones?? Si ens podeu passar un parell de propostes, millor. Moltes gràcies. Salutacions,

Bon dia Raquel,

En aquest article el que fem és .un recull de diferents entitats o organitzacions que preparen càterings socials. Haureu de posar-vos en contacte vosaltres directament amb cadascuna de les entitats per demanar pressupost.

Sent conscients que l'article és de l'any 2016, i alguns dels enllaços ja són obsolets, et deixem a continuació algunes noves iniciatives:

Coordinació de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou