Cicle de tallers i converses sobre consum responsable adreçats al jovent del Camp de Tarragona

La Centraleta - Agència de Comunicació de l'Economia Social
Taller de menstruació del projecte Circulars Font: La Centraleta
Un dels tallers de menstruació organitzats pel projecte Circulars al Camp de Tarragona
Taller de menstruació del projecte Circulars Font: La Centraleta
Un dels tallers de menstruació organitzats pel projecte Circulars al Camp de Tarragona

Cicle de tallers i converses sobre consum responsable adreçats al jovent del Camp de Tarragona

La Centraleta - Agència de Comunicació de l'Economia Social

Resum: 

Les activitats, organitzades pel projecte Circulars, comencen aquest dilluns 15 de març coincidint amb el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

Circulars, un projecte d'intercooperació impulsat per les cooperatives Dignidart i El Far Cooperatiu, enceta aquest dilluns 15 d'octubre, amb motiu del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, un seguit d'activitats que busquen conscienciar al jovent sobre el consum responsable.

En concret, el projecte Circulars posa en marxa aquest dilluns uns tallers sobre consum responsable a diferents instituts i espais de joves del Camp de Tarragona. A més, aquest dilluns al vespre mateix estrena el projecte Converses Circulars a través de l'Instagram Live de @somcirculars.

La programació de tallers sobre consum conscient consisteix en unes sessions pràctiques en les quals, a través dels hàbits de consum del jovent, es reflexionarà sobre les seves tendències de compra diària. L’objectiu és que prenguin consciència de la importància de les seves decisions de compra per si sols i vegin com els seus actes poden tenir un impacte molt important per a la sostenibilitat del seu municipi i les seves vides.

Aquests tallers sobre consum conscient van adreçats a persones joves de Cambrils, Reus, Tarragona i Constantí, fins el moment.

Converses Circulars

Un altre dels projectes que encara la iniciativa són les Converses Circulars, en les que, de forma mensual, es donarà veu a persones referents en l’àmbit del consum responsable, la sostenibilitat, el residu zero, l’economia circular, l’economia social i solidària, etc.

Es realitzaran a través de l’Instagram Live de @somcirculars i tenen per objectiu traduir els grans reptes de sostenibilitat mundial als hàbits diaris d’una manera desenfadada i distesa i des de l’expertesa de les persones convidades.

Les Converses Circulars s’estrenen aquest dilluns dia 15, a partir de les 20 h. La primera serà entre Joana Ariet, responsable de comunicació de la cooperativa Opcions, i Cristina Rodríguez, de l'equip de Circulars.

Circulars: un projecte singular d’intercooperació

Circulars és un projecte d’intercooperació impulsat per les cooperatives Dignidart i El Far Cooperatiu i s’ubica al Camp de Tarragona. És un dels Projectes Singulars que té el suport del Programa d'Economia Social del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb l'objectiu de generar ocupació en empreses d'economia social i solidària.

El projecte té per objectiu oferir eines per a la transformació d’hàbits de producció i consum dels productes d’un sol ús, aportant alternatives reals que salvaguardin el medi i les persones que hi habiten.

És a partir d'aquest propòsit que es plantegen els tallers de consum conscient, les converses circulars o els tallers de menstruació conscient i residu zero, que ja van començar l'estiu passat.

A més, arran de la situació de crisi provocada per la Covid19, el projecte s’ha adaptat a les circumstàncies i ha iniciat noves línies de treball per al foment del consum conscient a partir de la promoció del comerç local. Des de Circulars reivindiquen models de consum que contribueixin a la millora de la vida de les persones i a la construcció de municipis més sostenibles.

Afegeix un comentari nou