Superheroi(ne)s BCN, la campanya per sensibilitzar sobre la inclusió de diversos col·lectius desafavorits

Superheroi-ne-s
 Font: Associació Superheroines BCN
Font: Associació Superheroines BCN

Superheroi(ne)s BCN, la campanya per sensibilitzar sobre la inclusió de diversos col·lectius desafavorits

Superheroi-ne-s

Resum: 

Aquest any, la inicitiva pren forma de joc participatiu per a tots els públics que culminarà diumenge 29 d’octubre amb una festa a Barcelona.

Superheroi(ne)s BCN arriba en la seva tercera edició consecutiva. Per primer cop, les 5 entitats organitzadores han decidit anar més enllà d’una festa lúdica al carrer i han plantejat la campanya com un joc transmèdia que porta gairebé un mes en funcionament. I és que aquest any, #superheroinesBcn adopta el format d’una aventura plena de misteris que es mou en diversos formats, des d'enigmes que es llancen per xarxes socials i la web, fins a proves físiques, presencials i tests online que volen fer participar a la ciutadania.

El rerefons de la iniciativa és que tots i totes som superherois i superheroïnes quotidians que tenim força per fer front als nostres reptes i problemes diaris. Els enigmes tenen com objectiu aconseguir una 'Paraula Força' que simbolitza un valor necessari en la lluita diària d’aquestes 5 entitats: esforç, passió, apoderament, esperança, responsabilitat i empatia. Totes aquestes paraules es posaran en joc el 29 d’octubre en la festa final al Parc de l'Espanya Industrial de Barcelona que tancarà l’aventura.

La mateixa festa estarà plena de reptes on cada prova plantejarà una mena d'entrenament en què els valors humans ajudaran en la resolució final de l’aventura. Els coneguts actors Toni Albà i Pep Planas s’encarregaran de la presentació i dinamització de l’acte, mentre que el grup musical The Always Drinking Marching Band amenitzarà la cloenda. De manera paral·lela i emmarcat dins de la mateixa mitologia, el joc inclou un test que permetrà saber quin dels quatre elements (Terra, Aire, Aigua o Foc) és el que predomina en el caràcter de cadascú.

Les 5 ONG promotores són: l’Associació “in via”, que acompanya persones que han estat víctimes de violència; l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH), que ofereix una atenció integral a persones amb intel·ligència límit i discapacitats intel·lectuals lleus; AFEV Catalunya, que promou el voluntariat social universitari per lluitar contra les desigualtats socials d’infants i joves en situació d’exclusió; Àmbit Prevenció, que fomenta l’autonomia de col·lectius com persones que viuen amb el VIH/sida, consumidores de drogues, persones que es troben a la presó o en contextos de prostitució; i Iniciatives Solidàries, que acompanya col·lectius que viuen en risc d’exclusió social mitjançant una atenció personalitzada.

Més informació

El test dels Elements

Afegeix un comentari nou