Civio crea una eina per consultar els ajuts socials relacionats amb la Covid-19

Ravalnet
Al Punt Òmnia Centre de Promoció Social Francesc Palau ja estan fent atenció personal individualitzada. Font: Punt Òmnia Centre de Promoció Social Francesc Palau
Els Punts Òmnia estan ajudant els i les participants amb els tràmits en línia per demanar els ajuts activats per la crisi de la Covid-19. Font: Punt Òmnia Francesc Palau
L'eina de Civio permet consultar a quins ajuts estatals es té dret, segons la situació de cada persona. Font: qimono (Pixabay)
L'eina de Civio permet consultar a quins ajuts estatals es té dret, segons la situació de cada persona. Font: qimono (Pixabay)

Civio crea una eina per consultar els ajuts socials relacionats amb la Covid-19

Ravalnet

Resum: 

Són moltes les entitats que ajuden els seus usuaris i usuàries amb els tràmits en línia per sol·licitar ajuts. Amb aquesta aplicació podran saber de manera fàcil a quines prestacions estatals poden optar.

Les mesures socials no serveixen de res si no arriben a les persones que més les necessiten. Amb aquesta convicció, la Fundación Ciudadana Civio, una organització independent que vigila els poders públics, posa a l'abast de la ciutadania una eina on poder consultar quins ajuts li corresponen segons la seva situació. Aquest consultori recopila tots els ajuts estatals que s'han aprovat per pal·liar la crisi sanitària.

L'eina guia l'usuari/ària a través dels ajuts públics estatals disponibles en cada cas. Parteix de dues preguntes sobre la situació laboral i el tipus d'habitatge (lloguer, habitatge propi amb hipoteca o cap de les dues) i segons les respostes va plantejant noves preguntes.

Un cop omplert el qüestionari, comprova a quines prestacions podria optar cada persona, quines són les seves condicions i com demanar-les.

Així, un autònom/a pot descobrir que té dret a demanar un ajornament del pagament de les quotes de la Seguretat Social, crèdits ICO per aconseguir liquiditat, una moratòria per al pagament de lloguer de local o un descompte en la factura de la llum, entre altres.

A més, Civio ofereix una guia amb informació sobre cada ajut. Per exemple, sobre l'Ingrés Mínim Vital especifica qui el pot demanar, quants diners li pertocarien, on es pot sol·licitar, quina documentació cal presentar i quant triga a arribar la resposta.

Afegeix un comentari nou