Col·lectius de treballadores sexuals obren un fons d’emergència

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Shirley McLaren afiliada al sindicat Otras Font: Otras
Shirley McLaren afiliada al sindicat Otras Font: Otras

Col·lectius de treballadores sexuals obren un fons d’emergència

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

Els donatius seran destinats a ajudar a les treballadores sexuals, un àmbit desprotegit i estigmatitzat, que facin front a les adversitats econòmiques derivades de l'estat d'alarma sociosanitària.

Aprosex, Afemtras (Agrupación Feminista de Trabajadoras del Sexo) de Villaverde (Madrid), (N).O.M.A.D.A.S. i el sindicat Otras són entitats que treballen en la defensa dels drets de les treballadores sexuals i han impulsat una campanya de mecenatge per donar suport econòmic al col·lectiu per afrontar la crisi sociosanitària del coronavirus.

S’estima que a l’Estat espanyol hi ha unes 100.000 persones que exerceixen treballs sexuals sense cap dret laboral reconegut.

Shirley McLaren, afiliada al sindicato Otras i una de les impulsores de la iniciativa, explica que “amb l’emergència que estem vivint per la Covid-19, l’obstinació del Govern espanyol de no reconèixer la nostra feina com a tal, s’esta traduïnt en una situació de vulnerabilitat extrema”.

Com és habitual, són "les pròpies treballadores sexuals i les seves xarxes afectives les que es treuen les castanyes del foc”. McLaren denuncia també que des que ha esclatat l’estar d’alarma, el col·lectiu ha tornat a ser criminalitzat. Algunes persones han titllat el coronavirus d’'abolovirus', com si les treballadores sexuals tinguéssin relació amb el risc de contagi.

“Les treballadores sexuals som resilients, solidàries i fortes degut a totes les adversitats a les que ens hem d’afrontar en el nostre dia a dia. Moltes de nosaltres hem creuat la Mediterrània o mig món per millorar les nostres vides. Ara necessitem difusió i la col·laboració ciutadana”.

En la primera crida de recollida de fons la resposta ha estat positiva. "Quan la plataforma de crowdfounding alliberi els fons, podrem ajudar a un centenar de dones cis, trans i dones no binàries que treballen als carrers, polígons i clubs de Barcelona, Madrid, Múrcia i València”, anuncia McLaren.

Calala Fondo de Mujeres va donar suport des del primer moment a la campanya.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou