Comparte.org, per un món sense violència infantil

Fundación Comparte
Autor/a: 
Fundación Comparte
 Font:
Font:

Comparte.org, per un món sense violència infantil

Autor/a: 
Fundación Comparte
Fundación Comparte

Resum: 

Milions de nens i nenes al món s’enfronten a aquesta vulneració dels seus drets e integritat física i psicològica. La Fundació Comparte.org s’uneix al clam en el dia Internacional dels nens víctimes Innocents d’Agressió.

Tots hauriem de tenir dret a una infància feliç. Malauradament, això no és així sempre. Entre les moltes formes de violencia als infants estàn l’explotació sexual, el treball forçat o els conflictes armats. Milions de nens i nenes s’enfronten a aquesta vulneració dels seus drets e integritat no només física, sinó també o sobretot, psicològica.

Per posar una dada, només 46 països tenen prohibició legal contra el càstig físic a l’infància. Això comporta que són agressions massa vegades silencioses i sovint silenciades. En suma, hi ha molts factors que influeixen, començant per els efectes i danys sobre la propia psicologia dels nens, i com no, passant pel paper de la societat.

El paper fonamental de la prevenció

Acollim les paraules de Paulo Sergio Pinheiro, assessor de la ONU i autor d’un estudi sobre violència cap a nens i adolescents: ‘No és suficient amb fer acte de presència o tenir consciència del problema, cal tractar amb qui pateix per tal de conèixer el que necessita de debò’.

Desde Comparte.org s’apel·la a l’implementació de pràctiques més eficaces en materia de prevenció de situacions de vulnerabilitat com aquestes. Qualsevol dia és bo per reivindicar el paper no només dels governs, sinó també de la mateixa societat.

Afegeix un comentari nou