Concentració a Barcelona en suport a les dones d'Andalusia

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
La concentració tindrà lloc a Barcelona i altres ciutats andaluses i de l’estat espanyol. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La concentració tindrà lloc a Barcelona i altres ciutats andaluses i de l’estat espanyol. Font: Unsplash.
'Ni un pas enrere en igualtat. Els nostres drets no es negocien' és el lema de la concentració. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
'Ni un pas enrere en igualtat. Els nostres drets no es negocien' és el lema de la concentració. Font: Unsplash.

Concentració a Barcelona en suport a les dones d'Andalusia

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Amb aquesta mobilització, Xarxa Feminista critica la vulneració de la Llei de Violència de Gènere.

El proper dimarts 15 de gener a les 19.00 h, la Xarxa Feminista organitza una concentració en suport a les dones d’Andalusia.

Amb el lema ‘Ni un pas enrere en igualtat. Els nostres drets no es negocien’ l’objectiu de l’acte és denunciar el sistema patriarcal que cada dia agredeix, viola i assassina més dones.

La iniciativa tindrà lloc a Barcelona, concretament a la plaça de Sant Jaume, i també a altres ciutats andaluses i de l’Estat espanyol. En aquest cas, volen defensar els drets de les dones andaluses, però són conscients que aquesta ‘involució’ que està patint actualment Andalusia, es pot estendre a tot el país.

Es denuncia una justícia patriarcal que només creu a les dones un cop assassinades i es reivindica que les dones encara segueixen realitzant els treballs més precaris.

L’acte està emmarcat en el debat d’investidura que materialitza el pacte de govern a Andalusia i que vol "empitjorar els drets de les dones" tal com asseguren des de la Xarxa Feminista.

L’actual Llei de Violència de Gènere és molt insuficient i els col·lectius feministes de tot l’estat espanyol s’han mobilitzat per tal de millorar-lo i que no es faci un pas enrere.

Seguint els principis assumits al 8M, la lluita de les dones seguirà sent per un feminisme inclusiu, interseccional, antifeixista i anticapitalista, defensant que s’ha de posar la vida al centre de l’economia, la política i la cultura.

Afegeix un comentari nou