Conferència Internacional sobre la Sida 2010

 Font:
Font:

Conferència Internacional sobre la Sida 2010

Resum: 

Aquests dies es celebra a Viena la Conferència Internacional sobre la Sida 2010, amb la qual es vol ressaltar l’estreta connexió entre drets humans i VIH. La conferència esta servint de marc per a diverses propostes i nombroses veus que reclamen més estratègies per combatre la malaltia que causa cada any la mort de 2’7 milions de persones. Més de 20.000 delegats comparteixen aquests dies conclusions, experiències, i novetats en l’àmbit de la lluita contra el VIH i la SIDA.

De tot el que s’està tractant aquesta setmana a Viena n’ hem volgut destacar cinc punts importants:
La ONU reclama una intensificació dels esforços contra el virus. Segons les xifres presentades, el 2008, 33’4 milions de persones vivien amb el VIH, es van produir dos milions de morts associades a la SIDA i s’estima que es van produir 2’7 de milions de noves infeccions. Els joves lideren la revolució en la prevenció del VIH. Segons dades extretes d’un informe presentat a la Conferència, la tassa de creixement del VIH ha caigut un 25% entre els joves dels països més afectats pel virus.
Un gel microbicida per a les dones podria reduir la propagació de la SIDA. Segons un estudi presentat el dimarts a la Conferència, un estudi realitzat a Durban (Sudàfrica) entre 889 dones entre 18 i 40 anys a les quals es va aplicat el gel Caprisa com a protecció durant dos anys i mig, demostrava una reducció de les infeccions en un 39% dintre del grup que estava format per no portadores en iniciar-se l’experiment. Reduccions de la tassa de transmissió del VIH de mare a fill. Una sèrie da països, entre els quals es troba Botswana, Swazilàndia i Namíbia, pràcticament han aconseguit acabar amb la transmissió del VIH de mare a fill.

Urgeix la necessitat de millorar els tests del VIH entre els nens i els bebès. Els sistemes per detectar el virus entre els adults no responen a les necessitats dels nens per la qual cosa és tremendament necessari designar i implementar estratègies específiques per millorar l’accés dels nens als tests del VIH. El 18% de les morts relacionades amb el VIH corresponen a nens i més de dos mil milions de nens i nenes estan infectas en tot el món. Encara que el 20098 s’incrementi el nombre de nens amb accés al tractament anti-retroviral (355.000 nens i nenes respecte als 276.000 que hi tenien accés el 2008), la xifra continua essent extremadament baixa.

www.savethechildren.es/det

Afegeix un comentari nou