‘Connecta’t al blau’, una festa solidària per sensibilitzar sobre l'autisme

FCVS
Pòster de la festa 'Connecta't al blau'. Font: Associació Aprenem
Pòster de la festa 'Connecta't al blau'. Font: Associació Aprenem
Il·lustració de Paula Bonet per la festa solidària. Font: Paula Bonet
Il·lustració de Paula Bonet per la festa solidària. Font: Paula Bonet
L'associació Aprenem anima a la ciutadania a compartir imatges a les xarxes socials. Font: Associació Aprenem
L'associació Aprenem anima a la ciutadania a compartir imatges a les xarxes socials. Font: Associació Aprenem
Crida perquè la ciutadania participi durant la jornada festiva. Font: Associació Aprenem
Crida perquè la ciutadania participi durant la jornada festiva. Font: Associació Aprenem

‘Connecta’t al blau’, una festa solidària per sensibilitzar sobre l'autisme

FCVS

Resum: 

L’Associació Aprenem fa una crida de voluntariat per dinamitzar 16 espais de Barcelona on es faran activitats amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme.

El color blau i l’autisme s’agafen de la mà. Enguany, l’Associació Aprenem ha fet un pas endavant i ha organitzat una gran festa solidària per sensibilitzar sobre un dels trastorns amb més desconeixement: l’autisme. ‘Connecta’t al blau’, que tindrà lloc el pròxim dia 8 d’abril, és una celebració ciutadana que vol reivindicar els drets de les persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) i fer prendre consciència sobre les seves necessitats i les de les seves famílies. En definitiva, trencar amb els mites que envolten les persones amb autisme és un dels objectius principals de la festa.

‘El color blau representa el que viuen les persones amb aquest trastorn: pot ser brillant com el mar en un dia d’estiu o fosc com en una tempesta’. Així descriuen des de l’associació el vincle entre el trastorn i el cromatisme, un estret lligam entre ambdós conceptes que ha inundat la identitat visual de l’acte. 16 espais de Barcelona acolliran diferents activitats, algunes obertes al públic general i d’altres centrades a les famílies d’Aprenem. Una visita al ZOO, una activitat familiar al Museu de Ciències Naturals, multi esports cooperatius o jocs sensorials a la platja són algunes de les activitats que 15 organitzacions oferiran durant la festa solidària. Totes les entrades es poden reservar a través del portal web Ticketea.

En total, 13 seran els espais col·laboradors amb el #ConnectatAlBlau, una festa que també vol ser present a les xarxes socials sota el coixinet que convida a pujar una fotografia amb el cartell oficial de l’esdeveniment. A banda dels dos centres mencionats en el paràgraf anterior, també hi col·laboren el Museu Marítim, el Museu d’Història de Catalunya, les Golondrines, el Club Atletic Barcelona, el Club Natació Barcelona, l’Espai de Mar, el CEM MarBella, el Reial Club Marítim, VelaBarcelona, el Salting i CEM Olímpia.

En aquest sentit, la il·lustradora Paula Bonet ha sigut l’encarregada de dissenyar una imatge única pel dia 2 d’abril, el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme (DMCA). Bonet és una de les il·lustradores més reconegudes del moment, amb 15K seguidors a Twitter i 100K a Instagram. Els seus dissenys aniran estampats sobre bosses i samarretes que es vendran a tots els Punts d’Informació de la festa.

Amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els drets de les persones amb autisme, a la nit del dia 2 d’abril, que coincideix amb la commemoració del Dia Mundial, diferents edificis s’il·luminaran de blau en un gest d’unió i suport a la festa solidària. Alguns d’ells són l’Ajuntament de Barcelona, el Palau de la Virreina, la Torre Glòries, el Liceu o el Palau Macaya.

L’objectiu principal del DMCA és trencar amb les barreres que hi ha quan es parla d’autisme i fer que la societat sigui més accessible per a les persones que conviuen amb aquest trastorn. En la línia d’inundar de blau la realitat social del país per un dia, les escoles també es pintaran d’aquest color, amb el suport de la comunitat educativa per promoure valors com el respecte, la tolerància o la inclusió.

A més, les delegacions de l’Associació Aprenem realitzaran diferents actes que coincidiran amb la celebració solidària. D’una banda, Girona organitzarà la conferència ‘L’autisme i actualitat’ pel dijous 22 de març a la Sala d’Actes del CaixaForum Edifici Fontana d’Or amb places limitades. D’altra banda, el Baix Llobregat farà el mateix acte però a Sant Joan Despí, en concret, a l’entrada de la policia local.

Es necessiten persones voluntàries!

L’Associació Aprenem ha fet una crida de voluntariat pel diumenge 8 d’abril, necessària per a l’organització i producció de la festa ‘Connecta’t al blau’. Les persones voluntàries donaran suport a les activitats programades als 16 espais de Barcelona, a la venda de merchandising de l’entitat i, en especial, a trencar els tòpics i mites que envolten el TEA. Les persones interessades poden dirigir-se a aprenem.atencio@gmail.com per demanar més detalls i rebre informació concisa sobre com col·laborar. També es pot contactar amb l’associació a través del web. La festa començarà a les 9 del matí i acabarà a les 14h.

Afegeix un comentari nou