Convocats els Premis Maria Figueras i Mercè Bañeras per a iniciatives d'innovació i l'emprenedoria social

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Cerimònia d'entrega de premis de la passada edició Font: Plataforma Educativa
Cerimònia d'entrega de premis de la passada edició. Font: Plataforma Educativa.

Convocats els Premis Maria Figueras i Mercè Bañeras per a iniciatives d'innovació i l'emprenedoria social

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

Es tracta de l'onzena edició d'aquests guardons, atorgats per Plataforma Educativa, que busquen premiar aquelles iniciatives que contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones de Catalunya.

Fins al pròxim 31 de març, roman oberta la convocatòria dels Premis d'Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras, convocats per Plataforma Educativa. Aquests guardons, tal com es recull en la seva convocatòria, tenen la voluntat de reconèixer la tasca d'aquelles persones, entitats, serveis i projectes que "contribueixen a la millora de la qualitat de vida de les persones que viuen i treballen a Catalunya".

La convocatòria consta de tres categories: Innovació Social, Emprenedoria Social i Corresponsabilitat Ciutadana.

La categoria d'Innovació Social reconeix aquells projectes que proposen una perspectiva original i innovadora en la prestació d'un servei que millori situacions de pobresa, marginalitat o discriminació. A més, el guardó busca que el projecte tingui potencial per ser fàcilment reproduïble. Es tracta de l'única categoria oberta al tothom i es premiarà amb 2.000 euros.

Pel que fa al guardó d'Emprenedoria Social, aquest reconeix accions o iniciatives que s'hagin mantingut en el temps i que destaquin per la seva acció de transformació social i de millora de les vides de les persones ateses. En aquest cas, les candidatures seran triades pels professionals de Plataforma Educativa i el premi serà de 1.000 euros.

La categoria de Corresponsabilitat Ciutadana reconeix aquelles ciutadanes que han destacat per la seva dedicació a les persones, a més de contribuir a la millora de les condicions de vida dels col·lectius vulnerables de casa nostra.

Uns guardons amb gran recorregut

Al llarg de les seves onze edicions, els Premis d'Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras s'han convertit en un autèntic referent pel que fa als projectes d'acció social, conservant així l'esperit de les dues educadores que els hi donen nom i que, al llarg de les seves carreres, van treballar en l'àmbit de l'educació amb infants i adolescents en risc d'exclusió.

En edicions anteriors s'han premiat propostes tan innovadores com el Projecte Embranzida que, a través de l'humor terapèutic, realitza acompanyaments grupals de les persones en situació de risc social, o l'empresa farmacèutica Hipra.

Els guardons Maria Figueras i Mercè Bañeras també han reconegut personalitats de tots els àmbits. Algunes de les premiades han estat el pianista James Rhodes, l'exconsellera de Treball de la Generalitat Dolors Bassa o el fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Oscar Camps.

Què cal fer per presentar-se?

El termini de presentació de candidatures finalitza el pròxim 31 de març. Per presentar-se, cal omplir un formulari al web de Plataforma Educativa, a més d'enviar el projecte a premis@plataformaeducativa.org.

Les guanyadores es faran públiques a l'acte d'entrega dels premis, que se celebrarà el pròxim 21 d'abril.

Afegeix un comentari nou