Convoquen els Premis Micaela Chalmeta per la constitució de projectes cooperatius que posin la vida al centre

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social
Foto de família de les iniciatives guanyadores dels Premis Micaela Chalmeta 2020 Font: Coòpolis
Foto de família de les iniciatives guanyadores dels Premis Micaela Chalmeta 2020

Convoquen els Premis Micaela Chalmeta per la constitució de projectes cooperatius que posin la vida al centre

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social

Resum: 

La convocatòria dels premis, que busca impulsar la constitució de noves cooperatives de treball a la ciutat de Barcelona, està oberta fins el 16 d’abril

Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, acaba de publicar la nova convocatòria dels Premis Micaela Chalmeta, que promou la constitució de noves cooperatives que compleixen els criteris establerts per la transformació social. Enguany, el lema ‘Sempre la vida al centre’ posa de manifest la importància que té que els projectes donin resposta a les necessitats de les persones i del territori i no al capital econòmic.

Un premi de 2.250 euros i un acompanyament per a la constitució

Aquesta convocatòria contempla tres premis amb una dotació única de 2.250€ per projecte escollit més una oferta formativa i d’acompanyament per a la constitució. Aquesta dotació es destina a cobrir tres aspectes vinculats a la creació de noves cooperatives. El termini per presentar la sol·licitud es va obrir el 15 de març i finalitza el 16 d’abril.

Els projectes presentats hauran de respondre als criteris establerts a les bases. Es busquen projectes arrelats al territori, que practiquin la intercooperació, que garanteixin la democràcia interna, que incorporin l’economia feminista i de les cures a la seves pràctiques, que comptin amb una composició diversa i tinguin en compte l’impacte ambiental. En definitiva, projectes que posin les persones al centre de la seva activitat.

Els Micaela Chalmeta arriben a la sisena edició

El jurat es configura de forma mixta entre persones de l’equip tècnic de Coòpolis, del Pam a Pam i de la Federació de Cooperatives de Treball per tal d’avaluar totes les propostes segons els criteris que estableixen les bases.

L’any passat Abarka, La Xispa, i l’espai La Tregua van guanyar la convocatòria de 2020 i totes elles formen part ja en aquests moments de l’ecosistema cooperatiu de la ciutat.

L’Aula d’Idiomes, Col·lectivat, La Paleta, Trama, Fusteria de Can Batlló, T.I.C.T.A.C, Descontrol Editorial, Voltes Arquitectura, o el Menjador Escolar Espai Micaela Chalmeta són algunes de les cooperatives que també es van constituïr sota el paraigües del Premi Micaela Chalmeta durant les primeres edicions.

En record d'una coneguda cooperativista de principis de segle XX

Els Premis també pretenen honorar la memòria de Micaela Chalmeta, coneguda cooperativista i militant socialista de prinicpis de segle XX i el seu compromís amb la trasnformació social.

Chalmeta va participar en la vaga general revolucionària de 1909 i va liderar assalts de dones a botigues de queviures durant l'època de carestia i atur que va patir el proletariat català al llarg de la Primera Guerra Mundial. Va fundar la cooperativa Economia Social d'Hostafrancs i, més tard, va particiapr de la Model del Segle XX, a Sants.

Afegeix un comentari nou