Es posa en marxa una enquesta per detectar les mancances d'informació sobre salut mental

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Es posa en marxa una enquesta per detectar les mancances d'informació sobre salut mental

FCVS

Resum: 

Amb aquesta iniciativa es pretén detectar i entendre quines necessitats tenen les persones amb trastorns mentals, familiars i professionals de l'àmbit en relació a la informació sobre salut mental.

La Federació Salut Mental Catalunya ha presentat una enquesta dirigida a persones amb trastorns mentals, familiars, amics i professionals de l'àmbit amb l'objectiu de diagnosticar les carències en la informació sobre problemes de salut mental. D'aquesta manera es vol generar nous materials divulgatius que puguin ser d’utilitat a la població en general per abordar qüestions relacionades amb aquest àmbit.

Gràcies a aquest formulari es pretén detectar i entendre quines necessitats tenen les persones amb experiència pròpia en salut mental, els i les professionals i les persones familiars i persones properes en relació a la informació sobre salut mental.

El qüestionari, personalitzat per cada agent que el respon, inclou preguntes sobre l’experiència personal, l'accés i el grau d'informació, el suport rebut i la relació amb l'entorn i les dificultats comunicatives sobre aquesta problemàtica. El temps mitjà per respondre’l és d’uns 15 minuts.

Aquesta iniciativa s'inclou dins el projecte 'Activa't per la salut mental', coordinat per la Federació Salut Mental Catalunya i el Departament de Salut de la Generalitat, per millorar l’atenció a les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars. És un projecte pilot, de tres anys de durada, que ara per ara es desenvolupa a tretze municipis de Catalunya.

Comentaris

<h3>Dades d'interes</h3>

M'agradaria compartir amb vosaltres dos centres especialitzats en teràpies juvenils, especialment en tractar i evitar els comportaments de risc que afecten a adolescents, joves i les seves famílies.

Realitzen sessions psico-educatives molt apropiades, aquí us deixo dos enllaços perquè pugueu beneficiarvos-en.

http://centrereeixir.org/ http://fundaciolamanreana.org/

Gràcies per l'aportació

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou