Creix el nombre de persones voluntàries durant la crisi econòmica

Autor/a: 
Comunicació FCVS
 Font:
Font:

Creix el nombre de persones voluntàries durant la crisi econòmica

Autor/a: 
Comunicació FCVS

Resum: 

La crisi econòmica està fent aflorar la solidaritat entre la ciutadania. En el que portem d’any, la Plataforma del Voluntariado de España ha detectat un increment d’un 20% en el nombre de persones que s’interessen per col·laborar amb una organització social; moltes d’aquestes persones es troben a l’atur o són majors de 65 anys.

Les ONG d’acció social són les que més han vist créixer el nombre de persones voluntàries, entre les que sorgeix un nou perfil, la de la persona en atur que disposa de més temps i decideix dedicar-ne una part a tasques socials; també les persones de més de 65 anys i jubilades en general volen aportar la seva experiència i coneixements en aquests moments de dificultats socials i econòmiques. Les persones voluntàries dediquen una mitjana de cinc hores a col·laborar amb l’entitat escollida, i les àrees que tenen més demanda són infància i discapacitat.

Des de la Plataforma també s’ha pogut advertir que quan la decisió de fer voluntariat no surt d’una autèntica convicció de compromís, les persones no arriben a consolidar-se dins l’entitat on col·laboren i la seva permanència acostuma a ser curta.

D’altra banda, en aquests moments el voluntariat és imprescindible per a les organitzacions socials que han de treballar amb col·lectius en risc d’exclusió i que s’hi troben més exposats que mai.

+ info: www.plataformavoluntariado.org

Afegeix un comentari nou