Creu Roja obre un nou centre d’acollida per a persones refugiades

Suport Tercer Sector
 Font: Creu Roja Sant Boi
L’acte d'inauguració va tenir lloc el 10 de novembre a les instal·lacions del centre d’acollida. Font: Creu Roja Sant Boi.
 Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
Sant Boi es va declarar Ciutat Refugi l'any 2015. Font: Ajuntament Sant Boi.

Creu Roja obre un nou centre d’acollida per a persones refugiades

Suport Tercer Sector

Resum: 

Sant Boi acull un equipament per a dones i infants arribats d’Ucraïna.

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha obert, el passat mes de novembre, un centre d’acollida per a persones refugiades procedents de la guerra d’Ucraïna. El centre té cabuda per a 40 persones, i preferentment donarà acollida a infants i dones. Aquest servei ha estat possible gràcies a la col·laboració de diverses entitats i agents de la ciutat.

Creu Roja és l’entitat encarregada de la coordinació i la gestió del centre, ubicat a un edifici de l'hospital Benito Menni de Sant Boi de Llobregat, i aquest nou espai reforça la xarxa d’allotjaments temporals que té Creu Roja per tota Catalunya. Segons dades pròpies de l’entitat, “el projecte d’acollida a les persones que fugen del conflicte armat a Ucraïna ha donat un sostre a més de 3.200 persones a 41 municipis de tot el territori català”.

Des de la Unitat de Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament de Sant Boi afirmen “la guerra que està patint el poble ucraïnès suposa una situació de vulneració de tots els drets humans de les persones, començant pel propi dret a la vida”. “El mateix procés d’acollida, a més de ser una obligació legal per part dels estats de la Unió Europea, és una restitució dels drets que els hi han estat vulnerats a aquestes persones refugiades”, expliquen des de la Unitat de Cooperació.

Ara mateix, el centre d’acollida ja està en marxa i acull a 36 persones, a les que Creu Roja ofereix ajuda psicològica, a més d’acompanyament en tots els tràmits burocràtics que han de fer front des de la seva arribada a Catalunya. Els infants que hi viuran seran acompanyats en la transició al món escolar i se’ls oferirà activitats extraescolars.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de la superiora de Benito Menni, Germanes Hospitalàries, Teresa Iñíguez; Joan Orrit, el gerent de Benito Menni CASM; Lídia Lanuza, la presidenta provincial de Creu Roja; la governadora del Districte 2022 de la Fundació Rotaria, Ingrid Steinhoffi i l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

L’alcaldessa de la ciutat va comentar que “aquest nou equipament el que busca és acompanyar persones que han hagut d'abandonar forçosament el seu país, perquè puguin tenir un lloc per cobrir les necessitats bàsiques de la seva vida quotidiana i dur a terme el procés de recuperació dels impactes emocionals que han sofert".

Benito Menni CASM participa en aquest projecte de manera excepcional, ja que la seva tasca habitual està centrada en la salut mental, però han considerat que poden oferir la seva experiència en aquest àmbit i així donar una acollida de millor qualitat a les persones refugiades que arribin al centre.

Aquesta iniciativa neix de la col·laboració de diverses entitats i juga un paper essencial la Fundació Internacional Rotaria. L’entitat ha comprat el mobiliari per dotar al centre d’acollida d’un confort molt necessari per a les persones que hi viuen.

Afegeix un comentari nou