Creu Roja repartirà 400 tones d’aliments a persones vulnerables de Girona

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Creu Roja començarà la distribució en els pròxims dies de més de 400 tones d’aliments, que es destinaran a 22.443 persones en situació de vulnerabilitat  Font: Creu Roja Girona
Creu Roja començarà la distribució en els pròxims dies de més de 400 tones d’aliments, que es destinaran a 22.443 persones en situació de vulnerabilitat Font: Creu Roja Girona

Creu Roja repartirà 400 tones d’aliments a persones vulnerables de Girona

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

El Programa 2020 d’Ajuda Alimentària és finançat per fons europeus i servirà per ajudar persones en situació de vulnerabilitat de la província.

Creu Roja començarà la distribució en els pròxims dies de més de 400 tones d’aliments, que es destinaran a 22.443 persones en situació de vulnerabilitat de la província de Girona. A través del Programa 2020 d’Ajuda Alimentària, finançat amb el 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD), durant a terme la tercera fase del projecte. El 15% que resta l’aporta el govern espanyol.

En aquest sentit, agafant les xifres globals a tot l’Estat es repartiran 88.400 tones de menjar a més d’1,5 milions de persones. Els aliments consistiran sobretot en menjar bàsic que sigui fàcil de transportar i emmagatzemar. Entre els aliments bàsics la cistella d’aliments comptarà amb: mongetes cuites, macarrons, macedònia de verdures en conserva, fruita en conserva, tonyina i sardines en conserva, conserva de porc, batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet fregit, galetes, potets infantils de fruita i pollastre i oli d’oliva.

El repartiment de menjar s’organitzarà entre Creu Roja i el Banc dels Aliments. Des dels centres on s’emmagatzema el menjar, les dues entitats faran la distribució a més de 56 organitzacions associades al repartiment. Seran aquestes entitats qui faran arribar el menjar final a les persones més desfavorides.

“La demanda ha crescut tant que amb el que teníem del FEAD no en teníem prou. Aquesta demanda ha vingut sobretot per part de gent que ha treballat tota la vida, però degut a ERTOs no han pogut cobrir necessitats bàsiques”, ha afirmat Paula Comalada, tècnica del projecte d’extrema vulnerabilitat a Creu Roja en declaracions a mitjans radiofònics gironins. “Amb la situació actual han prioritzat lloguers, hipoteques i subministraments i no han pogut cobrir la despesa d’alimentació”, afegeix.

A banda del programa europeu FEAD, la Creu Roja ha desplegat un pla per donar resposta a la crisi econòmica amb més ajudes alimentàries. Altres lliuraments com productes d’higiene també s’han fet arribar a famílies que quedaven fora d’altres ajuts i tenien sense cobrir aquestes necessitats. Una altra iniciativa amb la qual treballa la Creu Roja és el lliurament de targetes moneder, amb les quals les famílies amb més risc poden anar a comprar a diferents establiments.

Afegeix un comentari nou