Creu Roja vol recollir joguines per a 23.000 infants

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Els membres de Barcelona Gay Men's Chorus van amenitzar l'acte de presentació de la campanya de recollida de joguines.  Font: Creu Roja
Els membres de Barcelona Gay Men's Chorus van amenitzar l'acte de presentació de la campanya de recollida de joguines. Font: Creu Roja.
Es poden donar joguines fins al 4 de gener.  Font: Unsplash.
Es poden donar joguines fins al 4 de gener. Font: Unsplash.

Creu Roja vol recollir joguines per a 23.000 infants

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Ja es poden donar jocs nous, no bèl·lics i no sexistes a les més de 80 oficines de l’ONG, que ja ha engegat la campanya ‘Els seus drets en joc’.

Des d’aquest 30 de novembre fins al 4 de gener, ja es poden donar joguines a les més de 80 oficines de la Creu Roja. L’ONG ha donat el tret de sortida a la 29a campanya de recollida de joguines, que aquest Nadal té l’objectiu d’arribar a 23.000 infants.

Les persones, entitats i empreses que vulguin posar el seu granet de sorra poden consultar el mapa de Creu Roja per saber quin punt de recollida els queda més a prop de casa.

Tal com va apuntar el vicepresident de l’ONG, Josep Quitet, en l’acte de presentació de la campanya, una de les fortaleses d’aquesta campanya és que la Creu Roja compta amb una xarxa territorial molt estesa, amb més de 1.500 voluntaris i un àmbit d’actuació que arriba a més de 400 municipis catalans.

Dret a gaudir del joc

Ni el 20% dels infants atesos per Creu Roja Joventut disposa de jocs o joguines. Així ho va constatar el darrer Butlletí de Vulnerabilitat de la Creu Roja.

Davant d’aquestes dades, l’ONG cada any impulsa aquesta campanya per complir amb una norma establerta a la Convenció dels Drets de l’Infant. L’article 31 d’aquest document reconeix el dret al joc de tots els nens i nenes.

Joguines amb valors

No val qualsevol joguina. Tal com van destacar membres de l’ONG, les joguines que volen recaptar han de ser educatives i, per tant, no poden ser sexistes ni bèl·liques.

Tant nens com nenes han de tenir el mateix accés a les joguines, independentment del seu sexe. “Cal que es familiaritzin amb aspectes de la realitat, sense distinció de rol per diferència de gènere”, expliquen al projecte.

D’altra banda, l’entitat aposta per joguines no bèl·liques, que han de servir per evitar la violència i fomentar la socialització dels infants en una cultura de pau.

A més, l’ONG proposa joguines cooperatives que permetin adquirir els valors de tolerància i del treball en equip, en oposició a l’individualisme.Educatives

L’ONG considera que les joguines són objectes que van més enllà del simple bé de consum. Tenen un poder transformador perquè, a través de la relació entre l’infant i el joc, es poden canviar certs valors interioritzats i imposats per les pautes culturals.

L’entitat vol destacar la importància dels jocs en l’educació dels nens i les nens. “És una eina que permet el creixement de l’infant”, va explicar Rosa Alcalá, directora de Creu Roja Joventut a Catalunya.

La joguina forma part d’un espai d’aprenentatge que, de vegades, és fins i tot més important que el de l’educació formal”, va assegurar Meritxell Benedí, directora general de Serveis Socials al departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Afegeix un comentari nou