Curt contra la LGTBfòbia

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Pau Ricart
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Curt contra la LGTBfòbia

Autor/a: 
Pau Ricart
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere de Terrassa (DASIG) busca joves d’entre 13 i 16 anys per participar en un curtmetratge per fomentar la lluita contra la LGTBfòbia.

Per tal de treballar el tema del bullying homòfob als instituts, l'Ajuntament de Terrassa, l'entitat LGTB Terrassa i la Comissaria de Mossos d'Esquadra de Terrassa, estan col·laborant en la realització d'un curtmetratge per conscienciar a la societat.

L’objectiu del curtmetratge es conscienciar a la “majoria silenciosa” que no es posiciona obertament contra dels agressors.

Després d’una convocatòria a l’IES Santa Eulàlia, on es va involucrar l’alumnat del centre en un concurs, es va seleccionar el guió d’Òscar Plà i Adrià Torres.

Convocatòria de càsting

Es busquen nois i noies d’entre 13 i 16 anys, preferiblement residents a Terrassa per participar com a actors i actrius en el curtmetratge ambientat en un institut.

  • La participació en aquest curt és no remunerada.
  • El càsting tindrà lloc els dies 17 i 18 de setembre del 2016 al Casal Cívic Ca n'Aurell, situat a la Plaça del Tint, 4 (08224, Terrassa)
  • El curt es rodarà al mateix Casal Cívic Ca n'Aurell el dies 1, 2, 8 i 9 d'octubre del 2016

Per participar al càsting cal enviar un correu a curtlgtbfobia@gmail.com abans del 10 de setembre, explicant les motivacions per formar part d'aquest projecte. El dia del càsting, 17 i 18 de setembre, cal portar el permís matern-patern-tutor/a degudament signat, i que es pot descarregar aquí.

El Pacte DASIG

El 18 de novembre de 2014, en el marc de la Taula per la redacció del Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere a Terrassa es va aprovar el Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere a Terrassa (DASIG).

Un dels objectius prioritaris es potenciar una Terrassa que lluiti contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia quotidianament i des de diversos àmbits com el cultural, l'esportiu, el lleure, el juvenil, l'escolar, el laboral, etc

Els eixos prioritaris d'intervenció que es desprenen del Pacte fan referència als àmbits següents:

  • Infància i adolescència: suport a infants i adolescents gais, lesbianes, bisexuals, trans i intersexuals
  • Educació
  • Salut
  • Laboral
  • Persones trans i intersexuals
  • Foment del coneixement, del respecte i de l'adaptació a la diversitat sexual i de gènere i als diferents models de família
  • Atenció especial a col·lectius LGTBIQ vulnerables (persones grans, amb capacitats diverses i/o entorns culturals i/o religiosos especialment discriminatoris)

Més informació a:

http://www.terrassa.cat/ca/el-pacte-dasig
Servei LGTBIQ
Telèfon:937 315 982
Mail: LGTBIQ@terrassa.cat
Adreça: Ctra. Montcada, 596 - 08223 · Terrassa

Afegeix un comentari nou