Dia Mundial contra el Càncer

 Font:
Font:

Dia Mundial contra el Càncer

Resum: 

Diferents associacions organitzen activitats per sensibilitzar la població sobre el càncer. La prevenció i la millora de la qualitat de vida dels malalts són les prioritats. El 40% dels casos de càncer es podrien evitar, però tot i això, la malaltia no para de créixer a nivell mundial i representa la segona causa de mort als països desenvolupats.

El càncer és la segona causa de mort a Espanya i a la majoria de països desenvolupats. A més, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) no para d’augmentar el nombre de casos a tot el món, fins i tot en països en vies de desenvolupament. D’aquí al 2030 es calcula que el nombre de morts per càncer anualment a nivell mundial s’haurà pràcticament doblat, passant de quasi 8 milions de persones el 2007 a 11 milions i mig el 2030.

Tot i aquestes xifres tant alarmants, el 40% dels càncers es podrien evitar, segons l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). Per evitar la malaltia s’han d’evitar els factors de més risc com l’exposió al fum del tabac, l’excés de pes, el consum excessiu d’alcohol. En definitiva, portant un estil de vida sa i saludable.

Per promoure aquesta consciència, explicar que el càncer es pot prevenir i augmentar la qualitat de vida dels malalts, cada 4 de febrer se celebra el Dia Mundial contra el Càncer, i centenars d’associacions a tot el món promouen campanyes de sensibilització.

És el cas d'AFANOC Associació de nens amb Càncer que ha organitzat un concert benèfic amb l’acutació de Carles Belda i Badabadoc dins del Festival de Cancó Barnasants. La cita és a la Sala Luz de Gaz, a les 21:30h. L’entrada costa 10€ i els beneficis es destinaran íntegrament a l’associació per promoure les seves activitats. El concert, a més, servirà com a homenatge al cantautor Ovidi Montllor.

L’AECC, per la seva banda, ha posat en marxa la campanya Units contra el Càncer per insisitir, sobretot als joves, sobre la necessitat d’adoptar un estil de vida sa. El proper dissabte 6 de febrer la loteria nacional destinarà els seus ingresos s l’AECC en una loteria especial que costa 6 euros.

Comentaris

Ningú no pot assegurar que el càncer és la segona causa de mort, ja que en la majoria de casos es fa servir quimioteràpia. Llavors, de què mor la gent, de càncer o d'un verí que mata totes les cèl·lules i el cos es queda sense defenses per lluitar? Llegiu informació feta per periodistes d'investigació (http://dsalud.com/) i comencem a dubtar del que ens venen: paranoia i negoci farmacèutic. Ja n'hi ha prou! Jo n'he passat dos càncers i els he superat, sense cap tractament agressiu com la quimio o la ràdio. Hi han un munt de tractaments mèdics que es desconeixen, que són efectius i que les farmacèutiques no els interessa descobrir. Deixem d'estar a l'ignorància i averigüem la veritat.

Afegeix un comentari nou