Dincat reclama unes eleccions municipals accessibles per a les persones amb discapacitat intel·lectual

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Dincat reclama que els programes electorals i altres materials s'adaptin a la lectura fàcil. Font: CC Unsplash. Font: CC Unsplash
Dincat reclama que els programes electorals i altres materials s'adaptin a la lectura fàcil. Font: CC Unsplash.

Dincat reclama unes eleccions municipals accessibles per a les persones amb discapacitat intel·lectual

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

La Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual recorda que "és un deure de la societat i de l'administració pública" garantir que tota persona que tingui la voluntat de votar pugui fer-ho.

Queden només dos mesos per a les pròximes eleccions municipals i ja són moltes les entitats que comencen a fer les seves propostes i peticions. Una d'elles és la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (Dincat) que, un cop més, posa el focus en les dificultats que es troben les persones amb discapacitat intel·lectual a l'hora d'exercir un dret tan fonamental com és el dret a vot.

La federació recorda que "és imprescindible crear entorns electorals accessibles i promoure l'accessibilitat cognitiva en totes les fases del procés electoral". Per aconseguir la plena inclusivitat, des de Dincat reclamen la creació de programes electorals adaptats a la lectura fàcil, el mètode de creació, adaptació i validació de documents perquè siguin més fàcils de llegir i entendre. A més, des de la federació adverteixen que no dur a terme aquesta adaptació, suposa una vulneració del dret a la informació de moltes persones.

En marxa una ronda de contactes amb els partits polítics

Per aconseguir unes eleccions plenament accessibles, Dincat ha posat en marxa una campanya de sensibilització i incidència política i social, a més d'iniciar una ronda de trobades amb els diferents partits polítics per a reclamar unes eleccions accessibles i traslladar les principals demandes del col·lectiu.

"Les eleccions han de ser accessibles i inclusives si volem ser un país realment democràtic on totes les persones tinguin el dret a participar en igualtat de condicions", reivindica Víctor Galmés, director de l'entitat, a més d'afegir que "és un deure de la societat i de l'administració pública garantir que tota persona que tingui la voluntat de votar, compti amb les eines, suports i recursos necessaris".

Afegeix un comentari nou