'Discrepància Benvinguda!', la nova guia pedagògica per al diàleg controvertit a l'aula
Comparteix
Neix de la necessitat de conviure en la diversitat de persones, col·lectius i punts de vista que conformen la societat catalana contemporània i vol aportar eines al professorat per a animar-lo a dinamitzar diàlegs controvertits a l’aula.
La guia és un recull de recursos com activitats estratègies i reflexions que les persones docents poden utilitzar per introduir debats a l'aula, ja que aquests darrers anys la situació política a Catalunya ha fet més evident que sigui molt evident l’augment de la diversitat i la sensibilitat en temes identitaris. Els i les joves estan més exposats a aquesta constrovèrsia per la facilitat d’accés a les xarxes socials o bé a fonts d’informació poc rigoroses.
L'aula és un espai educatiu idoni per tractar temes que generen controvèrsia com ara l'acollida de persones refugiades, el procés, els límits en la llibertat d'expressió, la religió o el terrorisme perquè, d'una banda, són temes que interpel·len als i les infants i joves. D'altra banda, l'aula és un espai on hi ha pluralitat d'opinions, confiança i respecte que els i les ajuda a comprendre i reflexionar críticament. Cal tenir en compte que el currículum recull les competències vinculades al tractament de temes controvertits.
La guia explica com abordar aquests temes sense que la persona docent tingui problemes amb les famílies i fer-ho de forma que desenvolupi el propi criteri de l’alumnat i permeti la comprensió mútua. Tots aquests aspectes són explicats a la guia 'Discrepància Benvinguda!', elaborada per l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona i ha comptat amb el de la Direcció de Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona.
Descarrega la guia 'Discrepància Benvinguda!'.
Afegeix un nou comentari