Disminueixen els estereotips de gènere en els anuncis de joguines

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Disminueixen els estereotips de gènere en els anuncis de joguines

Ravalnet

Resum: 

Aquesta conclusió es desprèn d'un estudi realitzat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), que es va adreçar als fabricants de joguines i als publicistes per demanar-los una imatge més igualitària.

Segons l'nforme “La representació dels estereotips de gènere en la publicitat de joguines durant la campanya de Nadal 2015-2016 ” que ha fet el CAC, el 34% dels anuncis de joguines vistos per televisió per part d'infants i adolescents catalans i catalanes en la darrera campanya de Nadal contenien estereotips de gènere.

Aquesta dada representa un mínim històric des de l'any 2001 en que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya va començar a elaborar aquest tipus d'estudi.

L'estudi ha analitzat el període de temps que es va estendre entre el 10 d’octubre de 2015 i el 6 de gener de 2016, tenint com a objecte d'observació els anuncis emesos a TV3, el Super3/33 i 8tv.

Es van tenir en compte un total 212 formes publicitàries, de les quals el 90,1 % es van emetre al Super3/33.

Des del 2001 es pot apreciar que el pic màxim d’estereotips de gènere es va produir a la campanya de Nadal 2004-2005, en que va ser detactat un 50,4% sobre el total de les formes publicitàries.

La publicitat de joguines mostra sobretot estereotips femenins, ja que del total d’anuncis que representaven estereotips de gènere, un 56,9% ho era.

Pots consultar l'informe sencer a partir d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou