Arriba el IV concurs de curtmetratges fets per dones

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
En aquesta edició s’esperen al voltant de 100 produccions en les quals es repartiran uns 2500€ en premis. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash
En aquesta edició s’esperen al voltant de 100 produccions en les quals es repartiran uns 2500€ en premis. Font: Unsplash.
De tots els projectes es farà una selecció amb la que després el públic, a través del web del concurs, podrà votar i escollir els guanyadors. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash
De tots els projectes es farà una selecció amb la que després el públic, a través del web del concurs, podrà votar i escollir els guanyadors. Font: Unsplash.

Arriba el IV concurs de curtmetratges fets per dones

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

L’associació Entrepobles i la productora Doble Banda posen en marxa el certamen 'Dona’m Cine' per reivindicar la visibilitat del col·lectiu femení al món audiovisual.

El proper dilluns 3 de desembre, l’associació Entrepobles i la productora Doble Banda obren el termini d’inscripció de la IV edició del concurs online i internacional de curtmetratges ‘Dona’m cine’.

Un concurs adreçat a les dones que vol reivindicar la visibilitat de la dona al món audiovisual i donar a conèixer produccions que no solen tenir un espai als medis.

Actualment les dones representen el 24% del sector cinematogràfic al territori espanyol i tan sols un 12% en l’àmbit de la direcció.

Des dels seus orígens, la indústria cinematogràfica ha estat feta pels homes i així ho demostren les dades. Des dels inicis dels Òscars al 1929, només 4 dones han sigut nominades a millor direcció, i tan sols Kathryn Bigelow l’ha guanyat.

A la darrera edició del concurs, es van arribar a presentar més de 60 curtmetratges produïts per dones de diferents orígens com Itàlia, Àustria, Mèxic, Argentina o Bolívia.

En aquesta edició s’esperen al voltant de 100 produccions en les quals es repartiran uns 2500€ en premis.

De tots els projectes es farà una selecció amb la que després el públic, a través del web del concurs, podrà votar i escollir els guanyadors.

Al llarg del concurs, ‘Dona’m cine’ farà una campanya en xarxes socials amb el hashtag #QuieroCineFeminista, per reclamar més produccions fetes per dones amb mirades que trenquin les pràctiques que fomentin els estereotips masclistes.

Afegeix un comentari nou