Dones supervivents del tràfic humà elaboren roses solidàries per Sant Jordi

Sonrisas de Bombay
Roses solidàries Sonrisas de Bombay Font: Sonrisas de Bombay
Elaboració de les roses solidàries. Font: Sonrisas de Bombay
Roses solidàries Sonrisas de Bombay Font: Sonrisas de Bombay
Regala una rosa, sembra esperança

Dones supervivents del tràfic humà elaboren roses solidàries per Sant Jordi

Sonrisas de Bombay

Resum: 

Com cada Sant Jordi, Sonrisas de Bombay ofereix roses solidàries fetes per supervivents del tràfic de persones de l'Índia i del Nepal. L’ONG destinarà tots els beneficis a la prevenció, rescat i rehabilitació de víctimes del tràfic humà.

Sota el lema 'Regala una rosa, sembra esperança', la fundació Sonrisas de Bombay convida a regalar les seves tradicionals roses fetes a mà en suport a la lluita contra el tràfic de persones. És una iniciativa que l'entitat du a terme des de fa més d'una dècada, i que consisteix en vendre roses fetes a mà per dones supervivents del tràfic de persones de l'Índia i, per primera vegada aquest any, també del Nepal. L’organització, que treballa per a l’erradicació del tràfic humà destinarà tots els beneficis a la prevenció, rescat i rehabilitació de víctimes d’un negoci que, segons dades de l’Organització Internacional de Treball, afecta a més de 50 milions de persones a tot el món.

Les roses s’elaboren a mà al centre d’acollida Udaan, ubicat als afores de Bombai, on actualment hi viuen quatre dones supervivents del tràfic humà i els seus fills, i al centre social Paiwartan, al barri de Thamel a Katmandú, on es dona atenció i suport a dones explotades sexualment, moltes de les quals són víctimes del tràfic de persones. Gràcies a aquests tallers ocupacionals organitzats per Sonrisas de Bombay, quinze dones nepaleses han trobat un espai segur on poder expressar-se i fer teràpia i, a la vegada, poder guanyar diners lluny de la prostitució. Una d’elles és la Sarita, una jove nepalesa de només 16 anys originària d’una família extremadament pobra que es va veure obligada a treballar en un restaurant on també oferien serveis d’explotació sexual. Gràcies al centre social Paiwartan, actualment rep ajuda psicològica i suport formatiu i té clar que pot aconseguir a una vida millor.

Les parades de Sonrisas de Bombay amb llibre i roses

Aquest any Sonrisas de Bombay tindrà parades a Barcelona, Tarragona i Girona on, a part de les roses, també es podran adquirir els llibres de l'autor Jaume Sanllorente, fundador i director general de l'entitat. Fa només unes setmanes, el seu llibre 'Sonrisas de Bombay: el viaje que cambió mi destino' ha arribat a la seva 31ª edició. Com a novetat editorial, aquest Sant Jordi també es podrà comprar el llibre 'Bombay desde sus ojos', un projecte dut a terme per la fotògrafa Susana Carpintero. El llibre és el resultat d’un taller realitzat a Bombai l’any 2020 amb 60 nens i nenes que van aprendre a fotografiar el seu entorn i el seu dia a dia en un exercici d’aprenentatge i desenvolupament personal.

Un Sant Jordi més, les roses solidàries de Sonrisas de Bombay serviran per seguir impulsant projectes que tenen com a acció principal la lluita contra el tràfic de persones a l’Índia, Nepal, Bangladesh i també Espanya. Des de fa gairebé vint anys, la fundació treballa conjuntament amb comunitats desfavorides i vulnerables i de les seves accions s’han beneficiat més de 15.000 persones. Persones com la Sarita, que gràcies al projecte del centre social ara pot aspirar una vida digna, lliure i amb oportunitats de futur.

Consulta les direccions de les parades de Sonrisas de Bombay per a aquest 23 d’abril a continuació:

  • Barcelona - Rambla Catalunya 105 - cantonada Provença
  • Girona - Rambla Llibertat, cantonada c/ Abeuradors
  • Tarragona - Rambla Nova, cantonada c/Girona

Afegeix un comentari nou