Educació en valors, als barris i des dels centres cívics a la ciutat de Lleida
Comparteix
L'Ajuntament de Lleida, ha dissenyat un programa d’actuació en els centres cívics, per a incloure la formació en valors pel curs 2014-15, com a equipaments municipals propedèutics per activitats socio-formatives.
Amb l’aprovació per unanimitat del contingut de la Carta de la Ciutadania, pel ple de l'Ajuntament de Lleida al desembre de 2009, i la seva expansió transversal de la seva pretensió, en els diferents àmbits de la ciutat, s’ha generat un pacte tàcit, de sinergia col.laborativa per treballar en favor de reforçar l’exercici d’una ciutadania lliure, crítica i participativa en la vida democràtica de la ciutat. Amb els compromisos de la Paeria, i de la regidoria de participació ciutadana, gent gran i voluntariat sènior, vol afiançar-se aquest compromís, amb la convivència de les entitats que des dels centres cívics dels barris, volen aconseguir una millora de la convivència i la cohesió social, origen i futur de les ciutats, amb el treball dels VALORS.
La intencionalitat que arranca aquest projecte, és trobar un nexe d’unió, un esperit cooperatiu en les entitats de barri, per afavorir la dicotomia ciutadà/comunitat que no es troba resolta d’una manera satisfactòria.
Sempre és diu, que des de l’escola, no es te prou força com per educar a tota la societat, per la qual cosa, pretenem contribuir a educar des de la globalitat del barri.
D’aquesta manera, portem l’objectiu de què la idea del bé comú és sobreposi al individualisme. I al mateix temps, trobar formes cooperatives de vida moral i desenvolupar o educar en formes de civisme.
Entenem que la proposta d'articular valors comunitaris als barris, sense perdre de vista la ciutat com una societat global, relaciona la denominació de "comunitat de comunitats" per reflectir la interpretació (i interrelació constant i múltiple) que es troba en les deficiències de la comunitat o com a significació per destacar els aspectes “característics” d’una comunitat de barri.
Aquest projecte i les diverses formes d’agrupament i associacionisme als barris per projectar “un valor” conjunt durant un any, es basaran en la construcció de lo que el sociòleg Manel Castells, , denomina “identitat projecte”, és a dir, la identitat que es construeix a partir dels actors socials que es basen en materials socioculturals per a construir una nova identitat que predefineixi la seva posició en la ciutat, buscant la transformació i millora del comportament social.
Afegeix un nou comentari