Eines per explicar el confinament als infants

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Conte La Rosa contra el virus Font: Editorial Sentir
Conte La Rosa contra el virus Font: Editorial Sentir

Eines per explicar el confinament als infants

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

Alguns recursos per facilitar a mares i pares l'explicació del perquè ens estem aquests dies sense sortir al carrer.

Durant el confinament implantat per evitar la propagació de la pandèmia vírica, tothom té dubtes sobre la situació excepcional. Ara bé, les persones amb fills i filles o menors al seu càrrec potser necessiten recursos per explicar el per què de les mesures de seguretat que ens obliguen a quedar-nos a casa.

Xarxanet facilitem algunes eines:

  • 'La Rosa contra el virus'

Els contes són un bon recurs per parlar de temes difícils d'explicar. Per fer entendre a fills i filles un fenomen complex com el contagi víric, l'Editorial Sentir ha publicat el conte 'La Rosa contra el virus', elaborat per l'equip de la psicòloga Mercedes Bermejo. Hi explica de manera didàctica què són els virus i per què és necessària l’actual situació de confinament a causa del Coronavirus. L’editorial ha penjat en català i castellà el conte, gràcies a la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

  • InfoK (Canal Super3, TV3)

L'InfoK, arran de la crisi sanitària, ha mantingut informada a la població de menys edat. Amb càpsules de vídeo explica què és el coronavirus, per què tenim por, símptomes i prevenció, etc. mitjançant infografies o procesos il·lustrats. A l'apartat 'Especial Coronavirus', els nens i nenes tenen informació contrastada i adaptada a la seva comprensió. També va bé pels adults!

  • Hola!, soc el Coronavirus

Guia molt visual perquè la canalla entengui el que està passant amb la pandèmia global. Està elaborada per Manuela Molina, psicòloga infantil i fundadora de Mindheart, és útil per als menors de sis anys. Es pot trobar aquí en diversos idiomes.

  • Instagram Ingeborg Porcar

Directora de la Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de Barcelona (UTCCB) de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ingeborg Porcar ha publicat un vídeo al seu perfil d'Instagram en el qual dona pautes i consells per explicar la situació del coronavirus de manera adequada als menors.

  • Programa Cadena Ser Ebre

Al programa de la Cadena Ser 'En Clau Ebrenca' Paqui Serra, directora de l’Equip d’Assessorament Pedagògic del Baix Ebre, parla sobre com afrontar aquests dies de confinament amb petits a casa, quines rutines i recomanacions seguir per tal de garantir el benestar dels infants.

Afegeix un comentari nou