El 10 de juliol "Mulla’t per l’esclerosi múltiple"

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El 10 de juliol "Mulla’t per l’esclerosi múltiple"

FCVS

Resum: 

La campanya es defineix com un acte simbòlic de solidaritat amb els malalts d’esclerosi múltiple, en el que, un dia d’estiu, es convida a la població a fer un bany col·lectiu a les piscines de tot Catalunya.

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) celebrarà, el proper 10 de juliol, la XXIII edició del "Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple", una festa que s’ha convertit ja en la segona trobada solidària més multitudinària de Catalunya. La campanya és una activitat de sensibilització i participació, coneguda arreu de Catalunya, que es defineix com un acte simbòlic de solidaritat amb els malalts d’esclerosi múltiple en el que, un dia d’estiu, es convida a la població a fer un bany col·lectiu a les piscines de tot Catalunya. En el següent enllaç podreu consultar totes les piscines adherides a la causa.

Paral·lelament als actes de les piscines, el Mulla’t també es trasllada a altres àmbits perquè tothom hi pugui participar d’una manera o una altra. Així, seguint la línia dels anys anteriors, el Mulla’t arriba als supermercats durant tot el mes de juliol amb l’oli OleAurum, elaborat per productors catalans. Per cada ampolla d’oli venuda, Olis de Catalunya cedirà un euro a la Fundació Esclerosi Múltiple sense cost afegit pel consumidor. L’Oli del Mulla’t es pot trobar a supermercats com Condis, Bon Preu-Esclat, Caprabo, Soli Discau, PlusFresc, Carrefour, El Corte Inglés i Valvi.

Una de les novetats d’aquest any és la Ruta del Pa amb Tomàquet que es farà coincidint amb el Mulla’t als bars i restaurants associats al Gremi de Restauració de Barcelona. Una part del preu de la ruta es destinarà a la lluita contra l’esclerosi múltiple.

Compra els productes oficials de la campanya

A la web oficial de la campanya ja es pot trobar el catàleg amb els articles del Mulla't 2016. Aquest any, a més de la tovallola i la samarreta del Mulla't , es podrà adquirir la bossa, el necesser i també la gorra. Per altra banda, totes aquelles persones que ho desitgin per primera vegada es podrà adquirir la tovallola de manera online a través de la web del Mercat Social de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Tots els fons recaptats durant la campanya aniran destinats a la FEM per tal de seguir millorant la qualitat de vida de les persones que pateixen esclerosis múltiple, una malaltia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central (SNC) mitjançant el sistema immunològic. Es tracta de la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves (entre 20 i 40 anys) i afecta de manera predominant el sexe femení.

Crida de voluntariat

Per tal que el Mulla’t sigui un èxit, des de la Fundació Esclerosi Múltiple s’està realitzant una crida de voluntariat per tal de donar suport a l’organització i participar en l’acte del dia 10. Les tasques que duen a terme les persones voluntàries del "Mulla't per l'Esclerosi Múltiple" són les següents:

  • Contactar la setmana prèvia amb la piscina assignada per concretar la persona de contacte el dia del Mulla’t.
  • Assistir el diumenge 10 de juliol a la piscina Mulla't assignada per realitzar les següents tasques: Informar als ciutadans sobre aquesta iniciativa i sensibilitzar a la societat dels efectes de l'esclerosi múltiple.
  • Venda de material del "Mulla't per l'Esclerosi Múltiple 2016" i controlar la recaptació econòmica de: tovalloles, samarretes, necessers, bosses i gorres i omplir diplomes de participació a les persones que nedin per l’esclerosi múltiple.
  • Inscripció dels participants al dossier corresponent, comptabilitzar els metres nedats de cada persona i lliurar el diploma corresponent
  • Dinamitzar l’activitat: motivar que a les 12 del migdia tothom es llanci simultàniament a l’aigua, demanar que s’informi per megafonia que se celebra el Mulla’t i col.laborar amb la piscina si s’organitzen activitats.

Com fer-se voluntaris/es

Aquelles persones que estiguin interessades a participar com a voluntaris/es del Mulla't 2016 hauran d'omplir la fitxa de voluntariat o posar-se en contacte amb la FEM a través del telèfon 93.228.96.99 o per correu electrònic a msancho@fem.es.

Afegeix un comentari nou