Àmbit de la notícia
Social

El 6,28% de les famílies que atén la Fundació Hàbitat3 no té Internet

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Rubén Escobar
  • Infants jugant amb tablets.
    Font: Wikipedia
  • Les famílies que no tenen connexió a Internet tenen més dificultat per a realitzar tasques com gestions, tràmits o activitats educatives.
    Les famílies que no tenen connexió a Internet tenen més dificultat per a realitzar tasques com gestions, tràmits o activitats educatives. Font: Pxfuel

Un informe sobre bretxa digital posa en evidència la desigualtat que existeix entre les famílies en risc d’exclusió.

La Fundació Hàbitat3, impulsada per la Taula del Tercer Sector, ha indicat en un informe que el 6,28% de les famílies ateses per l’entitat no disposa de connexió a Internet ni a través del mòbil ni mitjançant una Wifi. L’organització gestora d’habitatges socials de lloguer ha informat en un comunicat que, a partir d’una enquesta durant el mes de maig del 2020, hi ha una bretxa clara i evident que mostra l’exclusió digital que genera greus diferències d’oportunitats entre les famílies. L’enquesta s’ha fet 194 famílies de les 333 que viuen en els habitatges socials de l’entitat.

L’informe ‘La bretxa digital de les persones ateses per la Fundació Hàbitat3’ assenyala que el 44,82% de les famílies no tenen cap dispositiu de connexió, a banda del mòbil, amb les dificultats que tot plegat comporta a l’hora de realitzar segons quines gestions, tràmits o activitats educatives. Tot i això, l’estudi mostra que el 93,72% de les famílies enquestades sí que té accés a Internet i el 75,26% té una Wifi instal·lada a la llar.

Des de l’entitat han remarcat que tot i ser un nombre reduït de persones que no tenen connexió a Internet, es tracta d’una bretxa que posa de manifest les dificultats que tenen algunes famílies a l’hora de realitzar determinades tasques com gestions, tràmits o les activitats educatives, realitats que s’han posat encara més de relleu durant el confinament. Durant l’acompanyament social realitzat per l’entitat, s’ha detectat una dificultat generalitzada per al suport en les activitats escolars.

La Fundació Hàbitat3 ha constat que una altra dimensió que el confinament ha posat de relleu en relació amb l’educació, com és el nombre de persones que conviuen al mateix pis i el nombre de dispositius disponibles. Hàbitat3 ha afirmat que és una dada significativa atès que el seguiment i acompanyament d’infants i joves durant el darrer semestre de l’any ha sigut virtual.

La creació d’un bo social digital, la proposta d’Hàbitat3

Amb un objectiu clar per minvar la bretxa digital, l’organització social ha proposat la creació d’un bo social digital per a garantir l’accessibilitat a Internet a les famílies que acreditin una situació de vulnerabilitat econòmica. A més, una altra de les propostes és contactar amb empreses especialitzades en tecnologia informàtica perquè puguin fer donacions de dispositius als col·lectius que així ho necessitin.

D’altra banda, l’entitat ha proposat el suport del voluntariat amb domini de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari