El Banc de Sang impulsa una campanya per multiplicar les donacions a l’estiu

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Una ciutadana fa una donació  al Banc de Sang. Font: Banc de Sang
Una ciutadana fa una donació al Banc de Sang. Font: Banc de Sang

El Banc de Sang impulsa una campanya per multiplicar les donacions a l’estiu

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

La campanya de l’entitat proposa que qualsevol persona es marqui el repte d’aconseguir 10 donants de sang del seu entorn i arribar a les 35.000 donacions.

El Banc de Sang ha activat una campanya d’estiu que anima a la ciutadania a multiplicar les donacions amb l’objectiu d’arribar a les 35.000. Després de les setmanes més dures de la pandèmia i amb l’inici de les vacances per a moltes persones, l’entitat ha calculat que fins a finals d’agost els hospitals catalans necessitaran aquesta xifra de donacions per atendre a totes les persones malaltes i accidentades. En aquest sentit, l’entitat ha creat el ‘multiplicador’ de donants de sang.

El repte de la campanya és que cada persona es marqui com a objectiu aconseguir 10 donants de sang en el seu entorn. Des del web www.donarsang.gencat.cat/multiplicat es pot crear un enllaç propi per compartir amb familiars i amistats i animar-los a donar sang. Cada cop que el Banc de Sang rebi un donant, enviarà un missatge a les persones que han aconseguit que aquest nou contacte s’impliqui amb les donacions de sang. Diversos ajuntaments i centres mèdics ja s'han sumat a la iniciativa.

L’organització ha estimat que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre els malalts als hospitals catalans. En aquesta època de l’any, segons han comentat, les necessitats de sang són més elevades de l’habitual per la represa de les operacions ajornades durant la pandèmia. Des de l’entitat han destacat que actualment hi ha reserves per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10. "La donació de sang és necessària cada dia de l'any. Aquest estiu us animo a donar i a utilitzar el multiplicador de donants per aconseguir 10 donants cadascú", ha afirmat Xavi Villalvilla, tècnic de comunicació del Banc de Sang.

Des del web de la campanya es pot crear la imatge i l’enllaç i compartir-lo directament des de Whatsapp o xarxes socials amb l’entorn més proper. La campanya d’estiu es podrà compartir a les xarxes amb les etiquetes #etsIMPRESCINDIBLE i #etsun10. La reserva d’hora serà necessària per rebre les persones donants d’una manera ordenada i evitant les aglomeracions. Per aquest motiu, l’entitat ha habilitat codis QR al carrer i transports públics per permetre a la ciutadania reservar la llitera per donar.

Menys donacions a l’estiu

A l’estiu es produeix una baixada de donacions al voltant d’un 30% respecte a la resta de l’any, segons han afirmat des de l’entitat. Les vacances i la reducció de les activitats per part d’empreses i universitats són alguns dels motius que empenyen a la ciutadania a canviar d’hàbits i deixar de donar sang.

En el context de la Covid-19, les necessitats de sang són més elevades de l’habitual i, per garantir que totes les persones malaltes tindran la sang necessària per als tractaments, el Banc de Sang ha programat 60 campanyes cada setmana per aconseguir la xifra de 35.000 donacions necessàries.

Afegeix un comentari nou