El Banc dels Aliments, al límit

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Des de l’inici de la crisi sanitària, l’oenagé ha repartit menjar per a 160.000 persones cada mes. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Des de l’inici de la crisi sanitària, l’oenagé ha repartit menjar per a 160.000 persones cada mes. Font: Unsplash.
Gràcies a les donacions de majoristes de Mercabarna, el Banc dels Aliments de Barcelona també ha rebut 660.000 quilos de vegetals i 580.000 d’excedents dels establiments de venda d’aliments. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Gràcies a les donacions de majoristes de Mercabarna, el Banc dels Aliments també ha rebut 660.000 quilos de vegetals i 580.000 d’excedents dels establiments de venda d’aliments. Font: Unsplash.

El Banc dels Aliments, al límit

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

Des del març, han augmentat en un 40% les persones ateses per l’organització.

El passat dijous 6 d’agost, el Banc dels Aliments de Barcelona va alertar que l’augment de la demanda de les persones que s’adrecen a l’entitat pot provocar una falta de provisions de cara a la propera tardor, en el cas que torni a augmentar la xifra de persones que requereixen d’aquests aliments.

Des de l’inici de la crisi sanitària, l’oenagé ha repartit menjar per a 160.000 persones cada mes, fet que representa un augment del 40% de la demanada. El director de l’entitat, Lluís Fatjó-Vilas, ja ha remarcat que es troben en una situació molt delicada. “Ens trobem en una situació límit en la qual hem destinat una bona part dels fons de reserva a l’adquisició d’aliments”.

“Poder sostenir l’actual ritme de demanda d’aliments o haver d’afrontar un nou increment de les persones beneficiàries ens pot portar a una situació en què no puguem afrontar la demanda”, apunta Fatjó-Vilas.

Per anticipar-se a aquesta situació, el Banc dels Aliments ja s’ha posat en contacte amb les diferents administracions amb l’objectiu de preveure els diferents escenaris que es poden donar els propers mesos. Tot i així, l’organització anima la ciutadania i les empreses a continuar col·laborant com sempre.

Després d’un balanç des dels inicis de la pandèmia, el Banc dels Aliments ha informat que ha distribuït 11,5 milions de quilos d’aliments, amb un valor estimat de 25 milions d’euros. Això ho ha pogut fer gràcies a 362 entitats d’iniciativa social i als diferents programes d’aprofitament alimentari que porta a terme al llarg de tot l’any, a banda de les donacions i campanyes engegades arran de la crisi sanitària.

Ajudes a la producció local

Un d’aquests programes d’aprofitament alimentari ha estat impulsat des del departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat i ha atorgat ajudes als i les productores locals per generar una sortida als productes que s’han venut menys aquests darrers mesos.

Gràcies a aquesta iniciativa, els diferents bancs d’aliments catalans han rebut 800 quilos de iogurts, 51.742 quilos de fruita, 80.000 quilos de verdura i hortalisses, 5.000 quilos de llegums i 4.720 dotzenes d’ous.

Des dels inicis de la pandèmia i gràcies a les donacions de majoristes de Mercabarna, el Banc dels Aliments de Barcelona també ha rebut 660.000 quilos de vegetals i 580.000 d’excedents dels establiments de venda d’aliments.

Qualsevol persona que vulgui col·laborar amb l’entitat pot fer una donació a través de la seva pàgina web.

Afegeix un comentari nou