El Casal dels Infants lluita per donar suport i acompanyament a les famílies més vulnerables

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
El casal continua sent un referent per 2.575 persones i un espai de confiança vital per gestionar el seu dia a dia. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
El casal continua sent un referent per 2.575 persones i un espai de confiança vital per gestionar el seu dia a dia. Font: Unsplash.
Per aquest motiu, han prioritzat uns eixos d’actuació que cobreixin les necessitats de les famílies més vulnerables. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Per aquest motiu, han prioritzat uns eixos d’actuació que cobreixin les necessitats de les famílies més vulnerables. Font: Unsplash.
El casal assegura que incidirà perquè la resposta econòmica de les administracions garanteixi els drets dels infants i les famílies més vulnerables. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
El casal assegura que incidirà perquè la resposta econòmica de les administracions garanteixi els drets dels infants i les famílies més vulnerables. Font: Unsplash.

El Casal dels Infants lluita per donar suport i acompanyament a les famílies més vulnerables

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

L’entitat vol garantir les necessitats bàsiques i protegir els drets laborals de mares i pares en economia submergida o que han patit acomiadaments.

Davant d’aquesta situació excepcional d’emergència sanitària, el Casal dels Infants està sumant més esforços que mai per garantir que les famílies que viuen en situació de major vulnerabilitat puguin cobrir les seves necessitats més bàsiques, així com rebre suport i acompanyament per gestionar de la millor manera possible els reptes familiars d’aquesta situació extrema.

Per aquest motiu, tots els esforços dels seus equips estan orientats a que cap família quedi exclosa de la xarxa de suport social d’excepció, així com a minimitzar les conseqüències d’aquesta crisi sanitària.

Eixos d’actuació

Entre famílies, joves i infants, el casal continua sent un referent per a 2.575 persones i un espai de confiança vital per gestionar el seu dia a dia. Per aquest motiu, han prioritzat uns eixos d’actuació que cobreixin les necessitats de les famílies més vulnerables.

Primer de tot, garantir les necessitats bàsiques i unes condicions de vida dignes. L’entitat ha elaborat un document conjunt entre tots els seus equips que recull les necessitats de les persones que acompanyen, diferenciant els graus de severitat de cada situació. D’aquesta manera es pretén detectar els casos més vulnerables i activar respostes adaptades amb urgència, així com preveure futures situacions agreujades a les quals s’ha de fer front.

Algunes de les mesures que es portaran a terme són el seguiment del repartiment de les targetes moneder per part de la Generalitat als infants amb beca menjador, organitzant grups de persones voluntàries per ajudar en el repartiment a domicili o detectar aquelles famílies que no estan cobertes per ajudes institucionals, activant recursos de la mateixa associació, altres suports com la dotació extraordinària del programa CaixaProinfància i iniciatives en xarxa.

El segon eix es centra en la precarietat laboral de les famílies, ja que moltes mares i pares han patit acomiadaments, reduccions de sou o es troben en una situació d’economia submergida. El casal recull i identifica aquests casos preveient els possibles escenaris econòmics i socials que està provocant la Covid-19 i ofereix un servei d’assessorament jurídic i administratiu per protegir els seus drets i condicions laborals.

El tercer eix d’acció es centra en recollir informació i fer un seguiment de les situacions que es donin durant aquesta crisi sanitària perquè en un futur immediat es sàpiga quines són les necessitats essencials i quines activitats s’hauran de prioritzar per adaptar-se i acompanyar de la millor manera a tots els infants, joves i famílies.

El casal també assegura que incidirà perquè la resposta econòmica de les administracions garanteixi els drets dels infants i les famílies amb els recursos necessaris per protegir la infància. Qualsevol persona que vulgui col·laborar amb un donatiu ho pot fer a través del web.

Afegeix un comentari nou