El Casal dels Infants necessita 500 persones voluntàries per garantir les activitats d’estiu

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
El Casal dels Infants llança la campanya 'De dret a un gran estiu' per garantir activitats de lleure als infants vulnerables. Font: Casal dels Infants
El Casal dels Infants llança la campanya 'De dret a un gran estiu' per garantir activitats de lleure als infants vulnerables. Font: Casal dels Infants
El Casal dels Infants fa una crida per aconseguir 500 persones voluntàries. Font: Casal dels Infants
El Casal dels Infants fa una crida per aconseguir 500 persones voluntàries. Font: Casal dels Infants

El Casal dels Infants necessita 500 persones voluntàries per garantir les activitats d’estiu

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

L’entitat llança la campanya ‘De dret a un gran estiu’ perquè els infants en situació de desigualtat puguin recuperar-se del confinament a l’estiu.

“Quan puguin, molts nens i nenes sortiran disparats i disparades per atrapar l’estiu que esperen i necessiten”. Aquesta és una de les frases reivindicatives de la campanya ‘De dret a un gran estiu’, una iniciativa del Casal dels Infants amb un objectiu principal: fer una crida de persones voluntàries per garantir les activitats de lleure per aquest estiu. En aquest sentit, l’entitat necessita 500 persones voluntàries per poder realitzar aquestes activitats dirigides a infants en situació de desigualtat.

El Casal dels Infants afirma que les activitats d’estiu, que s’oferiran durant els mesos de juliol i agost, són més necessàries que mai. En aquestes activitats hi participaran 1.600 infants i joves en situació de vulnerabilitat, seguint totes les mesures de prevenció establertes per evitar possibles rebrots de la Covid-19. L’entitat amb aquesta campanya vol fer-los costat amb activitats de lleure i educatives, precisament perquè puguin anar recuperant-se gradualment del dur confinament que han viscut en els darrers mesos.

En aquest sentit, l’associació ha recalcat que és més important que mai la mobilització del voluntariat per garantir-los un estiu divertit, educatiu i que els ajudi a superar l’impacte emocional del confinament. A més, el Casal dels Infants ha preparat diverses sessions informatives en horari de matí i tarda durant els mesos de juny i juliol, que es faran via telemàtica a través d’una plataforma de videotrucada, per poder acollir i donar la benvinguda a les persones voluntàries que s’inscriguin a la crida i participin en els casals preparats per l’entitat.

Unes colònies d’estiu per trencar amb la rutina

La directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, ha valorat que molts infants han viscut com la situació de vulnerabilitat de les seves famílies s’ha agreujat de manera alarmant durant el confinament, i ara necessiten trencar amb la rutina. “Hem de fer que els infants i joves que més han patit el confinament es recuperin emocionalment i gaudeixin del lleure aquestes vacances”.

En aquesta línia, la implicació de les persones voluntàries juntament amb la dels educadors i les educadores serà clau perquè visquin un estiu gran en emocions, retrobades i somriures. Balaguer ha destacat també que les activitats d’estiu permetran gaudir de dos àpats diaris als nois i noies que hi participin, així com de suport educatiu.

Les activitats consistiran en casals d’estiu i colònies i permetran als infants i joves sortir del seu entorn natural. Podran gaudir de la natura, guanyar autonomia i reforçar valors com la companyia, el respecte i la importància de cuidar el medi ambient.

On es faran les activitats d’estiu?

El Casal dels Infants realitzarà aquestes activitats a barris de cinc municipis, amb les següents necessitats: Raval de Barcelona (200 persones voluntàries), Sant Roc i Llefià de Badalona (125), Raval, Santa Rosa i Fondo de Santa Coloma de Gramenet (100), Besòs-Maresme i Besòs-la Mina a Sant Adrià del Besòs (45) i a la ciutat de Salt (30). Aquests emplaçaments són els mateixos on l’entitat actua durant la resta de l’any.

Afegeix un comentari nou