El concurs ‘Hip-hop per la Pau’ arriba a la 7a edició

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Maria Roda
 Font: ICIP.
La setena convocatòria del concurs estarà oberta fins al 30 de gener de 2023. Font: ICIP.
 Font: ICIP.
El Dia Escolar de la Noviolència i la Pau es coneixeran els guanyadors dels premis. Font: ICIP.

El concurs ‘Hip-hop per la Pau’ arriba a la 7a edició

Autor/a: 
Maria Roda
Suport Tercer Sector

Resum: 

L’Institut Català Internacional per la Pau posa en marxa una nova edició del certamen que anima al jovent a crear raps amb missatges sobre la pau.

L’Institut Català Internacional per la Pau, l’ICIP, torna a convocar un any més, una nova edició del concurs ‘Hip-hop per la Pau’. La proposta de l’entitat és que els/les joves, de entre 12 a 25 anys, escriguin lletres musicals per reflexionar sobre la pau i la noviolència a través del rap.

La setena edició del concurs ja ha començat i estarà oberta fins al 30 de gener del 2023, coincidint amb el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. Les lletres de les cançons han d’estar relacionades amb la crítica de la violència, la denúncia de violacions de drets humans, la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats, la reivindicació de les diferències, la convivència o el paper dels joves en la construcció de pau.

En edicions anteriors, s’han premiat lletres relacionades amb la denúncia de la violència de gènere, l’assetjament escolar o el racisme. La primera edició del concurs es va celebrar al 2016 i fins ara han participat desenes d’estudiants de tota Catalunya. La iniciativa compta amb el suport del Departament d’Educació, la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Inscripcions i premis

El concurs té dues modalitats. Una primera adreçada a estudiants d’educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya. La segona de les modalitats va adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya.

Per participar-hi cal formar un grup d’un mínim de tres persones, compondre una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer-ne una gravació en vídeo.
La setena convocatòria del concurs estarà oberta fins al 30 de gener de 2023. Consulteu les bases al web de l'ICIP.

El primer premi consisteix en poder gravar de manera professional la cançó de rap escollida, amb assessorament artístic per part de membres de la industria. El segon premi será un taller de rap impartit a l’entitat o centre guanyador per un/a artista de hip-hop de reconegut prestigi.

Afegeix un comentari nou