El Gimnàs Social Sant Pau reobre per oferir dutxes i àpats

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Gimnàs Social Sant Pau Font: @salvemelsantpau
Gimnàs Social Sant Pau Font: @salvemelsantpau

El Gimnàs Social Sant Pau reobre per oferir dutxes i àpats

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

L'equipament social preveu atendre més de 75 persones cada dia, de dilluns a divendres.

El Gimnàs Social Sant Pau és cooperatiu, obert a la diversitat i constitueix un agent viu i dinamitzador del barri del Raval. Ha reobert les seves portes per oferir dutxes i àpats per a persones vulnerables. De dilluns a divendres dona servei de dutxa, de 9 h a 13 h i reparteix àpats a partir de les 13 h.

El voluntariat de l'equipament atèn més 75 persones diàriament, pel que van fer crida ciutadana per portar a les seves instal·lacions material divers: mudes de roba de persona adulta de segona mà i roba interior nova per dones i homes.

Segons ha informat l'entitat, la notícia ha tingut tan èxit que la resposta els ha desbordat.

El Gimnàs Social Sant Pau es troba ubicat a la Ronda Sant Pau 46. Es pot col·laborar al correu: coordinacio@recursosmancomunats.org.

Un gimnàs amb l'ADN compromès amb el veïnat

Enguany, el Gimnàs Social Sant Pau celebra el seu 80è aniversari i manté els seus principis: rebutja l'estigmatització de les persones. Tant qui pot pagar la quota com qui no pot fer-ho té el mateix carnet, entra per la mateixa porta, té els mateixos serveis. Està gestionat, des del 2012, per una cooperativa de treballadors i treballadores. Avui té més de 1.400 socis que gaudeixen de les seves instal·lacions i més de 50 entitats hi deriven persones usuàries.

Un altre exemple del caràcter diferencial del gimnàs social és que es tracta del primer equipament esportiu d'Europa en habilitar un vestidor especial per a persones transsexuals.

Ara mateix però, les famílies propietàries van presentar una demanda per desnonament contra la cooperativa. Les famílies volen vendre la propietat i la cooperativa vol comprar-la, "però a un preu just, no a un preu especulatiu", com es queixa el president de la cooperativa Jordi Bordas. El Sant Pau ha recorregut la demanda al Tribunal Suprem i roman a l'espera, junt al suport visible d'Administració, entitats i veïnat del barri. "Tenim un conveni amb l'Ajuntament que garanteix la viabilitat del projecte, el Sant Pau no perilla", assegura Bordas.

Afegeix un comentari nou