El Govern concedeix les plaques de treball President Macià a tres entitats

Colectic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Imatge del guardó atorgat a tres entitats i diverses personalitats de la xarxa associativa catalana. Font: Xarxanet. Font: Xarxanet
Imatge del guardó atorgat a tres entitats i diverses personalitats de la xarxa associativa catalana. Font: Xarxanet.

El Govern concedeix les plaques de treball President Macià a tres entitats

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic

Resum: 

El guardó reconeix la tasca d’organitzacions que hagin destacat pels serveis prestats en benefici de l'interès general dins del món del treball.

El Govern ha concedit les plaques de treball President Macià a cinc entitats amb la intenció de reconèixer la seva tasca per l’interès general en l’àmbit del treball. Aquests guardons es van crear l’any 1938 i són oberts a qualsevol persona o entitat.

La categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar ha estat la més concorreguda, amb tres premiades. En primer lloc, s’ha concedit la placa a Mujeres Pa’lante. Aquesta cooperativa es va crear fa ja cinc anys arran de l’associació que portava el mateix nom i que ja tenia més de deu anys d’experiència en l’assistència a dones migrades. En els seus anys de recorregut com a cooperativa, Mujeres Pa’lante ha contractat més de vint dones migrades en les àrees de cures, neteja i servei d’àpats, millorant de manera exponencial les seves condicions laborals.

En aquesta mateixa categoria, també ha estat premiada la Fundació Privada Surt, en aquest cas per la seva tasca en pro dels drets econòmics, socials i culturals de les dones, a més de per la seva constant lluita envers les violències masclistes. La Fundació, a més, treballa perquè les tasques de cures siguin visibles, revalorades i enteses com una responsabilitat col·lectiva.

La tercera premiada ha estat l’empresa d’automoció Elring Klinger, de la qual el jurat ha destacat la seva aposta per situar les persones i les seves necessitats al centre.

Pel que fa a la categoria de responsabilitat social empresarial, el Govern ha distingit a la Fundació Casa Dalmases. Aquesta entitat, ubicada a Cervera (Lleida), té com a finalitat la millora de les condicions de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, amb diagnòstic de salut mental i en risc d’exclusió social de la seva comarca, a través de la inserció laboral i social. Per tal de dur a terme la seva tasca, Casa Dalmases impulsa un projecte d’elaboració d’una cervesa i una xocolata artesanes.

En aquesta categoria també ha estat premiada l’empresa gironina GOSBI PET FOOD, que fabrica productes per al benestar dels animals domèstics.

Representació de les entitats, també entre les premiades amb les medalles

A més de les plaques, la Generalitat també concedeix les medalles al treball President Macià que, en aquest cas, reconeixen els mèrits personals.

En aquesta categoria han estat guardonats el president de la Federació de Discapacitat Intel·lectual de Catalunya (DINCAT) i de la Fundació Viver de Bell-lloc, Manuel Palou, del qual el jurat ha destacat la seva activitat incansable en pro dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Pel que fa a l’acció comunitària i educativa, s’ha distingit al responsable de relacions ciutadanes del Casal dels Infants Acció Social als Barris, Eric Canet, per la seva aportació a la infància i a Maria Rosa Sans, membre de l’Ateneu Memòria Popular, per la seva tasca en favor de la memòria història i el seu destacat paper sindical.

En matèria de drets de les dones, han estat premiades la creadora de l’associació de dones La Templada, Josefina Fígols, i la cofundadora i presidenta de la cooperativa Tamaia, viure sense violència, Beatriu Masià.

Afegeix un comentari nou