El Govern reforçarà el telèfon d'atenció a la infància per atendre casos d'assetjament infantil

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Govern reforçarà el telèfon d'atenció a la infància per atendre casos d'assetjament infantil

Ravalnet

Resum: 

A més d'ampliar l'atenció que es fa des del número 116 111 Infància Respon, es farà una campanya de difusió per donar-lo a conèixer i recordar el servei.

Amb aquest reforç, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament d’Ensenyament volen garantir un suport més àgil i eficaç especialment en aquelles demandes que puguin estar relacionades amb casos d'assetjament a centres educatius, ciberassetjament i abusos sexuals a infants i adolescents.

En un termini aproximat d’un mes, ambdós departaments reforçaran també el circuit d’atenció, derivació i intervenció dels casos de bullying que es comuniquin al telèfon 116 111. Aquest servei estableix una derivació especialitzada i una coordinació entre serveis per tal de donar una resposta immediata i experta.

El servei Infància Respon està implementat a tots els estats de la Unió Europea, i en el cas de l'Estat espanyol, a diverses comunitats autònomes. Ofereix informació, assessorament, orientació i atenció en relació a qualsevol tipus de demanda que afecti a la infància i l’adolescència.

El número 116 111 funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, gratuïtament i anònima. Els nou primers mesos del 2016 ha atès 10.265 trucades, en la seva majoria procedents de professionals, pares i mares. Ara es vol difondre en aquells equipaments, centres i àmbits relacionats amb la població menor d'edat.

Afegeix un comentari nou