El Grup ABD consolida el seu lideratge en l’atenció a les drogodependències a Barcelona

ABD Associació Benestar i Desenvolupament
Autor/a: 
ABD
 Font: ABD
Interior d'un CAS. Font: ABD

El Grup ABD consolida el seu lideratge en l’atenció a les drogodependències a Barcelona

Autor/a: 
ABD
ABD Associació Benestar i Desenvolupament

Resum: 

Està en marxa un procés de subrogació de serveis de l’Agència de Salut Pública de Barcelona ASPB al CatSalut. ABD és un actor principal en la gestió de la xarxa pública d’atenció a les drogodependències.

El Grup ABD, referent a l’atenció a les drogodependències a Barcelona des de fa 40 anys, ha fet un pas endavant en el seu compromís amb la comunitat en matèria de salut pública en continuar assumint la gestió directa de dos centres clau: CAS Sants i CAS Sarrià. Aquests serveis, que ja estaven gestionats pel Grup ABD sota la titularitat de l’Agència de Salut Pública de Barcelona ASPB, ara han estat subrogats al CatSalut.

Aquesta fita s’emmarca en el procés de subrogació de serveis de l’Agència de Salut Pública de Barcelona ASPB al CatSalut, consolidant al Grup ABD com un actor principal en la xarxa pública d’atenció a les drogodependències. Al llarg de 2024, està prevista la subrogació al CatSalut dels serveis CAS Nou Barris, CAS Horta Guinardó, CAS Baluard i la Unitat Mòbil de Dispensació de Metadona, completant la integració dels centres gestionats per ABD en la xarxa pública del Sistema Nacional de Salut de Catalunya.

Continuïtat i qualitat assistencial garantides

La subrogació d’aquests centres, que ja eren gestionats per ABD sota la titularitat de l’ASPB, assegura la continuïtat i qualitat en l’atenció de més de 7.000 persones, de les quals el 21% són dones. Un equip de més de 200 professionals, entre personal sanitari i psicosocial, ofereix un enfocament multidisciplinari i especialitzat per abordar la complexitat dels problemes relacionats amb les addiccions.

Aquest procés de subrogació garanteix la continuïtat i qualitat en la prestació dels serveis, mantenint el compromís amb un model d’atenció integral de les persones amb problemes de drogodependències i les seves famílies. Aquests serveis una vegada esgotada l’efectivitat dels contractes corresponents, previsiblement seran objecte de concertació, a l’empara del previst en les directives europees.

Quatre dècades d’atenció a les drogodependències

El Grup ABD ve desenvolupant un paper fonamental en l’atenció a les drogodependències a la ciutat de Barcelona des de l’inici dels 80. Amb un sòlid reconeixement en aquest àmbit, ha estat un pilar en la resposta a les necessitats de la comunitat en matèria de salut pública i el seu desenvolupament assistencial amb un model d’atenció integral i comunitària.

El Grup ABD es manté ferm en el seu compromís de continuar innovant i millorant la qualitat de l’atenció a les persones amb problemes de drogodependències i les seves famílies a Barcelona. El seu lideratge en aquest àmbit, la seva experiència i el seu model integral el converteixen en un aliat fonamental per a la convivència i el benestar de la comunitat.

Afegeix un comentari nou