El Moll de la Fusta, a Barcelona, acull les portes obertes del veler d'Open Arms

FCVS
Autor/a: 
FCVS
El veler 'Astral' d'Open Arms es pot visitar al Moll de la Fusta, a Barcelona, entre el 18 i el 24 de desembre. Font: Open Arms
El veler 'Astral' d'Open Arms es pot visitar al Moll de la Fusta, a Barcelona, entre el 18 i el 24 de desembre. Font: Open Arms

El Moll de la Fusta, a Barcelona, acull les portes obertes del veler d'Open Arms

Autor/a: 
FCVS
FCVS

Resum: 

Voluntariat de l'ONG de Badalona explica la història del vaixell i la situació actual de les operacions de rescat.

El veler 'Astral' de l'ONG Open Arms es pot visitar al Moll de la Fusta, a Barcelona, entre el dilluns 18 i el dissabte 23 de desembre. Els sis dies de portes obertes, coincidint amb les dates nadalenques, serviran perquè persones de totes les edats coneguin l'embarcació, però també com actua l'ONG nascuda a Badalona i puguin entrar en el món de les migracions.

Una de les crides que fa Open Arms per visitar el vaixell és que l'eina que els ha permès salvar més de disset mil vides al mar. Les visites es poden fer al matí (de 10 a 14 h) i a la tarda (de 16 a 18 h). L'entrada és gratuïta i no cal fer cap reserva prèvia. El diumenge 24 de desembre també es podrà visitar, però només en horari de matí, és a dir de 10 a 14 h.

Open Arms ja ha fet portes obertes en altres ports catalans aquestes últimes setmanes per donar-se a conèixer a la ciutadania. I no només per ensenyar com fan les operacions de rescat, sinó també per denunciar la falta de polítiques migratòries que respectin el dret a migrar de les persones que han de fugir de casa seva per motius econòmics, conflictes bèl·lics o perquè són perseguides per diferents motius.

"Un altre naufragi en el Mediterrani. Aquest cop, seixanta-una persones s'han ofegat davant la inacció deliberada de les autoritats i el bloqueig per mitjà d'un decret absurd i il·legítim de l'administració italiana", denunciava el director de l'entitat, Òscar Camps, el diumenge 17 de desembre.

Open Arms està preparant la missió cent set. "Més de 281 milions de persones a tot el món han decidit deixar el seu país per migrar a un altre. Volem recordar que la mobilitat humana no és només un dret, sinó també una pedra angular en la història de la humanitat", ha recordat aquest 18 de desembre l'entitat, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Migrades. L'entitat té oberta una campanya de recollida de fons per finançar la missió cent set. El 22 de desembre salparà la missió 107 a bord de l'Open Arms: la missió de Nadal.

"També reclamem justícia per als milers d'homes, dones i infants que han mort i continuen morint, al mar i a la terra, intentant aconseguir un futur millor", subratllen en un comunicat en el qual continuen reivindicant vies legals i segures per a tothom que intenti buscar unes millors condicions de vida.

Afegeix un comentari nou