El multilingüisme social, temàtica central de l’Escola d’Estiu del Ciemen
Comparteix
L’edició d’enguany se celebrarà del 3 al 8 de juliol a Barcelona amb el títol ‘Llengües d’aquí i d’arreu: per una gestió catalana de la diversitat lingüística’.
L’Escola d’Estiu 2017 vol aprofundir en tres espectes: la gestió de la diversitat lingüística a Catalunya, la preservació de les noves llengües parlades a casa nostra i els reptes i obstacles per a l’adquisició del català per part dels col·lectius que compten amb bagatges culturals diferents.
El programa inclou una quinzena de ponències, tallers i taules rodones sobre qüestions com ‘Les pors socials a la diversitat’, ‘Diversitat i transmissió cultural i lingüística en clau de gènere’, ‘Un multilingüisme català? Resultats i mancances’ i ‘Les llengües del poble gitano: de la diversitat a Catalunya al català dels gitanos a França'.
Entre els ponents confirmats figuren especialistes com Manuel Delgado, Carme Bové, Miquel Àngel Essomba i Sònia Parella. També es preveu que membres de col·lectius d’origen armeni, amazic, senegalès, quítxua, ucraïnès i gallec exposin les seves experiències d’adquisició i preservació lingüístiques.
Segons el Ciemen, “les sessions estaran orientades a fomentar la investigació, la reflexió i l’acció”. Amb aquest objectiu, l’escola finalitzarà amb un taller on es recolliran un seguit de propostes a tenir en compte de cara a la formulació de polítiques públiques en aquest àmbit..
La matrícula del curs costa 90 euros per al públic general i 60 euros per a les persones sòcies del Ciemen, menors de 25 anys i estudiants. La inscripció resta oberta a través d'aquest formulari fins el 27 de juny.
Afegeix un nou comentari