El convent de Santa Clara acollirà un casal per atendre a infants en situació de vulnerabilitat

FCVS
El director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, i Sor Lucía Caram en la presentació del nou espai a Manresa d'atenció integral a infants en situació de vulnerabilitat. Font: Obra Social "la Caixa"
El projecte del nou casal de la infància s'emmarca en el programa CaixaProinfància, la campanya de lluita contra la pobresa infantil de l'Obra Social La Caixa.
Imatge de la presentació del nou casal de la infància de Manresa  Font: Obra Social "la Caixa"
Imatge de la presentació del nou casal de la infància de Manresa.

El convent de Santa Clara acollirà un casal per atendre a infants en situació de vulnerabilitat

FCVS

Resum: 

El centre està previst que comenci a funcionar el gener del 2018 i s'espera que atenguin a 250 infants d'un centenar de famílies en situació de pobresa i risc d'exclusió social.

El convent de les monges dominiques de Santa Clara de Manresa acollirà, a partir de gener del 2018, un centre d’atenció integral per a 250 infants d’un centenar de famílies en situació de pobresa i risc d’exclusió social. El projecte s’emmarca en el programa CaixaProinfància, la campanya de lluita contra la pobresa infantil de l’Obra Social La Caixa, i s'invertirà un milió d’euros en la rehabilitació i condicionament de l’espai.

En aquest nou espai, que havia estat l’antic noviciat i l’hort de la comunitat, s’hi oferirà atenció psicoterapèutica a infants, es farà reforç educatiu, educació no reglada i temps lliure i suport familiar.

El convent habilitarà una planta destinada a acollir un espai maternoinfantil per a infants de 0 a 3 anys; una segona, per acollir un espai de socialització de treball d’hàbits i habilitats destinat a joves de fins a 18 anys en diversos horaris, inclosos els caps de setmana. Finalment, l’hort s’adequarà per a realitzar-hi jocs infantils i poder practicar-hi diferents esports.

El centre, per iniciativa del Papa Francesc, ha estat batejat com a Espai Caixa Francesc d’Assís. Sor Lucia Caram, religiosa d’aquesta comunitat, i el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, li van presentar personalment el projecte ara fa un any durant una visita a Roma.

100.000 euros anuals a la lluita contra la pobresa infantil

Des dels seus inicis, el 2007, el programa CaixaProinfància ha atès més de 272.300 nenes i nens i prop de 160.000 famílies de tot Espanya. Només a la ciutat de Manresa, la fundació bancària destina 100.000 euros anuals a la lluita contra la pobresa infantil.

Aquest és el segon convent de la capital del Bages que l’església cedeix per a finalitats socials. L’antic convent de les Saleses, que regenta l’ordre de Sant Joan de Déu, ja disposa d’un equipament de dutxes per a persones sense recursos. En aquest cas el projecte va ser finançat per fons de la família Tous.

Afegeix un comentari nou