El projecte de mentoria social enTàndem s’expandeix a la Catalunya Central i Lleida

AFEV. Projecte enTàndem
Autor/a: 
Comunicació AFEV
 Font: AFEV
Clàudia (voluntària) i Imane, Tàndem d'Alcarràs

El projecte de mentoria social enTàndem s’expandeix a la Catalunya Central i Lleida

Autor/a: 
Comunicació AFEV
AFEV. Projecte enTàndem

Resum: 

enTàndem, un projecte de mentoria social de l’entitat AFEV, arribarà a més infants i adolescents en situació de vulnerabilitat de la Catalunya Central i Lleida. A més, també s’ampliarà el nombre de tàndems a l’àrea metropolitana de Barcelona.

La metodologia enTàndem és un acompanyament individualitzat on una persona voluntària acompanya un infant o adolescent en situació de vulnerabilitat una tarda a la setmana. Durant aquestes dues hores, el tàndem (parella de mentoria) pot fer diferents activitats com passejar, parlar, jugar, fer activitats culturals o esportives, etc.

D’aquesta manera, la persona mentora esdevé un referent positiu per l’infant o adolescent i es crea un vincle a partir del qual es poden treballar diferents aspectes tan personals (autoestima, desenvolupament personal, timidesa, etc.) com a nivell d’estudis o aprenentatge (motivació pels estudis, millora de la llengua, etc.).

És per això, que l’entitat està fent una crida a totes les persones solidàries i compromeses d’entre 18 i 32 anys que vulguin fer un voluntariat social contra les desigualtats socials i educatives en els seus barris o municipis. Les persones interessades poden visitar el seu web i apuntar-se a una sessió informativa.

Cal destacar que la necessitat de tenir a una gran quantitat de voluntariat jove contrasta amb la tendència a la baixa del nombre de persones disposades a realitzar un voluntariat respecte a altres anys.

“Les entitats socials que treballem amb voluntariat notem que després de la pandèmia, el nombre de persones que realitzen un voluntariat social ha caigut considerablement, mentre que les desigualtats socials i les necessitats que tenim cada cop són més grans.”, destaca la delegada territorial de l‘AFEV a Catalunya, Joke Aerts.

Amb el finançament del Pla de Millora d'Oportunitats Educatives de la Generalitat de Catalunya, l’entitat AFEV ampliarà aquest curs el nombre de persones que es puguin beneficiar d’aquesta eina d’intervenció social i expandir el seu projecte fora de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Així doncs, diferents infants i adolescents de diversos municipis del Bages, Osona o la província de Lleida (com Vic, Manlleu, Sant Vicenç de Castellet, Guissona, Cervera, entre d’altres) es podran beneficiar d’aquest acompanyament tan valorat per pedagogues, treballadores socials i referents educatives.

A més, també s’incrementarà el nombre de tàndems a Barcelona, com en el cas dels barris del Carmel, Baró de Viver o Verdum, on noves escoles han començat a implementar aquest projecte.

Qualsevol persona que vulgui actuar contra les desigualtats socials i educatives pot adreçar-se a l’entitat a través de la seva web afev.cat/voluntariat, al mail voluntariat@afev.org o al telèfon 633264626.

Afegeix un comentari nou