El projecte 'Never Alone' aportarà un retorn de la inversió de 17 € per cada Euro invertit

Fundació Ave Maria
Autor/a: 
David López Rossell
 Font: Photo by Tiago Muraro on Unsplash
Font: Photo by Tiago Muraro on Unsplash

El projecte 'Never Alone' aportarà un retorn de la inversió de 17 € per cada Euro invertit

Autor/a: 
David López Rossell
Fundació Ave Maria

Resum: 

El projecte destinat a allargar l'estada a la llar evitant la institucionalització de gent gran, suposaria un gran estalvi per l'administració pública d'acord amb l'estudi probono realitzat per la consultora Alfa Consulting.

El passat mes de setembre, la prestigiosa Alfa Consulting va llançar la primera edició del seu "Pro Bono Consulting Contest", oferint un servei gratuït de consultoria per a un projecte a entitats sense ànim de lucre a Espanya. L'objectiu de la convocatòria era oferir la seva experiència i capacitats professionals en benefici de projectes socials, sense cap cost per a les entitats.

La Fundació Ave Maria va ser una de les 4 entitats seleccionades, amb el projecte de realitzar un estudi per conèixer quin seria el retorn social (conegut com a "sRoi" o "Social Return on Investment") del projecte 'Never Alone'.

Es tracta d'un estudi preliminar, ja que el projecte encara s'està desenvolupant actualment, però ha donat com a resultat un model amb estimacions teòriques que es podrà anar modificant a mesura que avanci el projecte, per tenir una dada final encara més fiable.

Per cada 1 Euro que l'administració pública inverteixi en el projecte 'Never Alone', estalviarà 17 Euros.

El projecte 'Never Alone' va destinat a donar atenció integrada a persones dependents en entorns domiciliaris. És una Plataforma d’assistència avançada i de proximitat, per a la coordinació entre els diferents prestadors de serveis al voltant de la persona depenent, apoderant-la i oferint-li suport preventiu i personalitzat, en funció de l’evolució de les seves capacitats per a les Activitats de la Vida Diaria (AVD). Ha rebut suport econòmic del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, sent un dels projectes seleccionats d‘Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) del Garraf.

Els equips de la consultora i els de l'Ave Maria han treballant plegats durant diverses setmanes. El resultat del treball realitzat per Alfa Consulting ha estat molt útil per a l'equip de l'Ave Maria, ja que, a més dels resultats de l'estudi, el projecte ha rebut una visió externa per part d'un equip de consultors professionals que ha estat molt útil per als nostres professionals.

Algunes de les principals conclusions del projecte són:

  • L'evolució demogràfica a Espanya suposa un gran repte per la gent gran i l'administració pública en un futur pròxim.
  • Existeix ineficiència en el procés d'avaluació de la dependència que repercuteix de forma negativa als beneficiaris.
  • 'Never Alone' contribuirà tant en la qualitat de vida de la persona amb dependència com a millorar l'eficàcia dels prestadors de serveis.
  • La prevenció de la institucionalització és l'impacte més important del projecte que reflexa aquest estudi.

Sobre la Fundació Ave Maria

La Fundació Ave Maria és una institució sense afany de lucre, que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i la de les seves famílies, oferint suport i formació perquè gaudeixin de millor nivell d'autonomia amb el màxim desenvolupament individual i social. Ofereix un servei global actuant proactivament en els àmbits prioritaris pel creixement cognitiu i físic de les persones amb discapacitat intel·lectual, per millorar-ne la qualitat de vida d’ells i de les seves famílies, i proporcionar millores en les condicions laborals a professionals i entitats de la discapacitat.

Afegeix un comentari nou