El Rotary Club de Barcelona engega el projecte ALPAN

 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Rotary Club de Barcelona engega el projecte ALPAN

Resum: 

El Rotary Club de Barcelona engega el projecte ALPAN (Aliments per a necessitats) en dos menjadors socials de Barcelona. D'aquesta manera, les esglésies barcelonines de La nostra Senyora de Núria (Sant Gervasi) i Santa Tecla (La Maternidat-Sant Ramon) repartiran més de 4.000 esmorzars al mes, procedents d'hotels de la ciutat de Barcelona.

La mecànica del projecte és molt senzilla: els menús diaris que són excedents dels hotels, es recullen el mateix dia i es serveixen servits en els menjadors socials amb totes les garanties higièniques, ja que són traslladats per voluntaris i en vehicles isotèrmics que compleixen la normativa europea.

Restaurants d'hotels com Melià, NH, Catalonia o Husa, juntament amb el Círculo Ecuestre ja han aportat 5.000 menjars a gent gran del menjador social d’Emmaús, han estat gestionats pels clubs Rotary, amb la col·laboració d'un grup important de voluntaris de La Caixa.

ACORD DE COL.LABORACIÓ

El projecte ALPAN compte des del dilluns dia 8 d’octubre amb un ACORD DE COL.LABORACIÓ, signat a la Sala de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona i presidit per l'Alcalde Xavier Trias juntament amb les entitats socials i la FCVS.

L'acord de col·laboració ha estat signat per l'Ajuntament de Barcelona, la FCVS, el Club Rotary de Barcelona, l'Associació de Voluntaris de La Caixa, La Fundació del Real Automóbil Club de Catalunya i la Fundació del Futbol Club Barcelona.


VEURE LA GALERIA FOTOGRÀFICA: http://www.flickr.com/photos

L’Acalde de Barcelona va manifestar a l'acte que: “és una aportació molt important per al benestar de la nostra ciutat. Avui és de vital importància la col·laboració entre l'administració i el sector civil per desenvolupar polítiques integrals que donin resposta a les necessitats dels més vulnerables”.

Segons informa el propi Ajuntament de Barcelona, està previst obrir tres nous menjadors socials a la ciutat i augmentar el nombre de places en els menjadors socials.

NOVA FURGONETA

El projecte ALPAN comptarà des del proper mes de desembre amb nova furgoneta isotèrmica que, sumada a les dues que ja funcionaven, servirà per traslladar els aliments des dels hotels fins als menjadors socials.

Afegeix un comentari nou