El SEM publica diversos vídeos didàctics sobre com realitzar primers auxilis

FCVS
Video primers auxilis Font: Gencat
Amb un enfoc entenedor i didàctic, els professionals del SEM exposen les pautes bàsiques per realitzar els primers auxilis davant una emergència mèdica
Personal voluntari del SEM participa en el Congrés Europeu de Cardiologia celebrat a Barcelona Font: SEM
Els primers auxilis a temps i ben fets poden salvar vides, i és per això que és molt important apropar al màxim de recomanacions possibles als ciutadans

El SEM publica diversos vídeos didàctics sobre com realitzar primers auxilis

FCVS

Resum: 

Amb la intenció d’ajudar al ciutadà a saber com actuar en una primera intervenció i conscienciar de les trucades al 112, el SEM ha editat 15 vídeos on s’ensenyen les pautes d’intervenció en cas d’emergència.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha engegat una campanya per mostrar als ciutadans com realitzar primers auxilis a través de 15 vídeos d’una durada de 2 min. A més, amb aquesta campanya també es pretén sensibilitzar a la població per tal que, davant una emergència, truquin al telèfon 112 i per qualsevol altra informació o dubte sobre salut, caldrà dirigir-se al 061 CatSalut Respon.

Els audiovisuals exposen les pautes bàsiques i senzilles per a la realització d’una primera intervenció en cas d’emergència. Algunes de les urgències tractades en els vídeos són, per exemple, com detectar un ictus, què cal fer davant d’una convulsió o d’un ennuegament, com actuar davant una hemorràgia, entre d'altres. Així mateix, es pretén acabar amb falsos mites, com ara aplicar oli en una cremada o donar llet davant una intoxicació.

Per altra banda, també es tracten temàtiques estacionals com ara què fer en cas de patir un cop de calor, una picada d’un insecte o una medusa o, inclús, com s’aplica correctament un broncodilatador.

Els 15 espots de la campanya es poden trobar a les xarxes socials del SEM, als llocs web i xarxes socials del Departament de Salut i d’Interior i també es reproduiran a les sales d’espera d’hospitals i centres d’atenció primària.

En el següent enllaç podràs accedir a les 15 peces audiovisuals.

Els primers minuts són clau

L’any 2016, el Sistema d’Emergències Mèdiques va realitzar 1.987 serveis on la persona atesa presentava una aturada cardíaca. En aquesta tipologia d’incident, saber què cal fer els primers minuts és clau per poder salvar-li la vida. Per aquest motiu, un dels vídeos presentats combina la formació en reanimació cardiopulmonar amb la utilització dels desfibril·ladors (DEA), a fi de reforçar el bon ús d’aquests, que actualment estan en ple desplegament per tot Catalunya.

Afegeix un comentari nou