El ‘Sopar Solidari’ de Fundesplai recull 18.850 € a favor d’infants i joves

Suport Tercer Sector
L’any 2022, Fundesplai va atorgar més de 30.000 beques i ajuts. Font: Fundesplai.
L’any 2022, Fundesplai va atorgar més de 30.000 beques i ajuts. Font: Fundesplai.
El ‘Sopar Solidari’ és una iniciativa fonamental per finançar les beques i ajuts de Fundesplai.  Font: Fundesplai.
El ‘Sopar Solidari’ és una iniciativa fonamental per finançar les beques i ajuts de Fundesplai. Font: Fundesplai.

El ‘Sopar Solidari’ de Fundesplai recull 18.850 € a favor d’infants i joves

Suport Tercer Sector

Resum: 

‘Sopar Solidari’ és una iniciativa que serveix per finançar diferents programes socials per a infants i joves.

L’organització Fundesplai ha celebrat la 7a edició del tradicional ‘Sopar Solidari’. Aquest any, ha recollit 18.850 € que es destinaran a beques i ajuts per a menjadors escolars, reforç educatiu, colònies i altres projectes socials com la iniciativa 'Acompanyament a Mares Adolescents i joves' (AMA), que acompanya a mares adolescents i joves. L’any passat, Fundesplai va atorgar més de 30.538 beques i ajuts per a menjadors escolars, colònies, reforç escolar o actualitat de lleure, entre d’altres.

L’acte va tenir lloc al Semproniana, restaurant de la xef Ada Parellada on van participar més de 120 persones. Entre les persones participants ha estat Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Javier Silva, diputat delegat de Joventut de la Diputació de Barcelona, Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya, Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona i Alba Bou, tinent d’alcalde de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, entre d’altres.

El 31,7% de les menors de Catalunya viu en risc de pobresa

Segons les últimes dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), un de cada tres infants està en risc de pobresa o exclusió social, realitat que dificulta la igualtat d’oportunitats per a infants i joves. “La infància ens necessita forts i caminant amb determinació des de la Pau, el respecte i el treball pel bé comú”, va manifestar Josep Gassó, president de Fundesplai. Per aquest motiu, les beques i els ajuts són fonamentals perquè moltes famílies en situació de vulnerabilitat no hagin de renunciar al fet que el seu fill o filla pugui gaudir i desenvolupar-se.

Carles Campuzano va agrair a Fundesplai mantenir la prioritat amb els infants i joves. “Hem de ser capaços de conjurar-nos com a societat que el problema de la pobresa infantil té resposta, que no és inevitable. Ens hem de conjurar per reduir de manera substancial les xifres de pobresa infantil perquè ens hi juguem el futur dels pròxims anys”, va expressar.

Encara es pot contribuir

La campanya encara estarà oberta les pròximes setmanes, ja que la modalitat d’aquest any ha sigut el sopar presencial i les aportacions solidàries. Amb una aportació de 40 € per persona es pot anar a dinar o a sopar al restaurant Semproniana. Cal destacar que tots els diners recollits seran destinats a iniciatives solidàries de Fundesplai.

Afegeix un comentari nou