El TAST Social celebrarà la 6a edició per primera vegada a la tardor

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
El lema de la 6a edició tornarà a ser 'El voluntariat transforma la vida'. Font: FCVS
El lema de la 6a edició tornarà a ser 'El voluntariat transforma la vida'. Font: FCVS
La Fundació Onada realitzarà una actuació de Bollywood durant el TAST. Font: FCVS
La Fundació Onada realitzarà una actuació de Bollywood durant el TAST. Font: FCVS
El TAST Social està obert a un públic divers, tant a adults com a infants. Font: FCVS
El TAST Social està obert a un públic divers, tant a adults com a infants. Font: FCVS

El TAST Social celebrarà la 6a edició per primera vegada a la tardor

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

La Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès se celebrarà el pròxim 4 d’octubre per visibilitzar la força transformadora del voluntariat.

Un any més la Plaça Corsini de Tarragona viurà la força transformadora de les entitats del territori amb la celebració de la 6a edició del TAST Social, la Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès que organitza la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) el pròxim 4 d'octubre.

Després de l'ajornament provocat per les pluges del mes de maig, motiu que va obligar a cancelar l'acte i cercar una nova data de celebració, el TAST Social celebrarà per primera vegada una edició durant la tardor, ja que les cinc trobades anteriors han tingut lloc en època primaveral.

Des de les 10 h fins a les 14 h se celebrarà la ja tradicional Mostra d’Entitats de Voluntariat on, a més de conèixer la tasca de les entitats, també es dinamitzaran tallers perquè tothom pugui fer un tast del voluntariat social. Els taller estaran dinamitzats per les pròpies entitats i es farà una activitat especial del programa de voluntariat inclusiu Vol.in.

Com a novetat es podran comprar els productes d’El Mercat Social d’algunes entitats com el Taller Baix Camp i Aprodisca, una bona oportunitat per aproximar-se a l’economia social i descobrir com amb una compra pot contribuir a la inserció sociolaboral de persones amb especials dificultats.

Un dels estands de la Mostra focalitzarà la mirada en el servei comunitari oferint informació sobre el Centre de Recursos Pedagògics de Tarragona i organitzant una visita dinamitzada amb quatre instituts (Els Pallaresos, La Salle Tarragona, Institut Torreforta i l’Institut Ramón de la Torre) que permetrà que l’alumnat tingui una aproximació cap a les experiències de voluntariat.

L’escenari central del TAST Social no pararà tampoc de moure’s amb un matí ple d’activitats per a tota la família que inclourà actuacions de coral, dansa bollywood i una mostra de dansa.

Cartell

La imatge del cartell del TAST Social d’aquesta edició està elaborat per les persones que formen part de l’Estudi Creatiu i de Disseny de la Fundació Topromi i la cooperativa El Far, inspirant-se en una obra de l’artista de Montblanc Matias Palau Ferré, en el marc de la commemoració del centenari del seu naixement. Maties Palau Ferré era un pintor del moviment cubista, caracteritzat per la tornada del color i per la utilització de la tècnica del collage.

Per això, en la creació del cartell del TAST Social s’ha jugat amb gomets de colors i, partint de conceptes com l'associacionisme, el voluntariat i l’equip, s’han visualitzat les persones, representades pels gomets, unides per assolir uns propòsits específics. La posició d’aquests vol mostrar que no tots estan a la mateixa manera col·locats però sí dins d’un conjunt, destacant el concepte de diversitat.

Concurs a les xarxes

Durant la celebració del TAST Social, el 4 d'octubre, se celebrarà un concurs a través de les xarxes socials on es podran guanyar premis com entrades a Port Aventura o un lot de productes d’El Mercat Social. El concurs es publicarà al web de la FCVS uns dies abans de la celebració del TAST Social.

Afegeix un comentari nou