El voluntariat ajuda a prevenir la reincidència dels presos

 Font:
Font:
 Font:
Font:

El voluntariat ajuda a prevenir la reincidència dels presos

Resum: 

El proper 19 de febrer es presentarà el programa "Cercles de suport i responsabilitat" que ofereix suport als presos quan surten en llibertat.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació del Departament de Justícia ha posat en marxa, amb la col·laboració de la Taula del Tercer Sector, el programa "Cercles de suport i responsabilitat" que vol facilitar la integració social i prevenir la reincidència dels presos penats que es troben en règim obert o en llibertat condicional.

Per tal de conèixer el programa de més a prop, el proper 19 de febrer dos tècnics del projecte, juntament amb alguns voluntaris, presentaran el projecte, tot explicant la seva experiència i posant sobre la taula com treballen i donen suport. L'acte tindrà lloc al DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials a les 17:00 h i cal fer prèvia inscripció per assistir-hi.

En el programa es treballa amb persones voluntàries que ofereixen suport i supervisió a delinqüents que són a la part final de compliment i han mostrat voluntat de canvi, però que no tenen una xarxa de suport social per tal de fer una reinserció gradual a la vida normalitzada (relacions personals, interessos, hobbies, etc.). Les persones voluntàries que treballen en el programa compten amb la coordinació i l’assessorament constant de professionals del Departament de Justícia.

Afegeix un comentari nou