#ElRacismeSurtDeFesta, la nova campanya de SOS Racisme

Fundació Autònoma Solidària
 Font: PNG
Font: PNG
 Font: SOS Racisme
Font: SOS Racisme

#ElRacismeSurtDeFesta, la nova campanya de SOS Racisme

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

SOS Racisme denuncia les discriminacions per motius racistes que es pateixen en espais d'oci nocturn i engega una campanya per donar a conèixer aquesta problemàtica i sensibilitzar la societat.

SOS Racisme denuncia que discoteques i altres locals d'oci nocturn utilitzen el dret d'admissió per aplicar conductes racistes discriminatòries a l'entrada d'aquests espais. Aquesta mateixa entitat condemna també les actuacions des dels jutjats, que consideren totalment insuficients.

"L’objectiu de la campanya, que es difondrà principalment a través de les xarxes socials, respon a la necessitat de visibilitzar la problemàtica i acabar amb la normalització que als locals d’oci es discrimini per motius racistes, i activar els diferents actors responsables per posar fi a la discriminació", s'afirma des de l'entitat.

En l'últim Informe InVisibles 2017 que va realitzar SOS Racisme, es van recollir diversos casos d'aquest tipus discriminacions. Per exemple, com l'any 2014, els porters de la discoteca Boulevard van negar l'entrada a un noi nascut al Marroc perquè "els marroquins roben". Un altre exemple recollit al mateix informe és l'expulsió de vuit famílies gitanes d'un càmping per motius ètnics. En cas, la gerència del càmping va al·legar que tenir hostes gitanos fa perdre clients.

La mateixa entitat es basa en altres experiments de testeig que ha realitzat al llarg d'aquests últims anys, que han permès comprovar com les discoteques i bars aplicaven criteris racistes a l’hora de denegar l’accés a les persones participants en els experiments i que aquestes pràctiques discriminatòries persistien al llarg del temps. Un exemple d'aquests experiments és aquest:

Afegeix un comentari nou