Àmbit de la notícia
Social

Els Centres d’Educació Especial se senten exclosos en l’aplicació del decret d’escola inclusiva

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
  • 28 nous Centres d'Educació Especial acolliran un total de 8.000 alumnes.
    28 nous Centres d'Educació Especial acolliran enguany un total de 8.000 alumnes. Font: Unsplash.
  • Dincat reclama, entre altres, una resposta a les necessitats relacionades amb la salut mental de l'alumnat.
    Dincat reclama, entre altres, una resposta a les necessitats relacionades amb la salut mental de l'alumnat. Font: Pexels.

Han passat ja cinc anys des de la publicació del decret que té com a objectiu principal garantir que tots els centres educatius siguin inclusius, també aquells que acullen alumnes amb necessitats educatives especials.

El nou curs ha començat, però les escoles d’educació especial encara no han vist les seves demandes i necessitats cobertes durant el desplegament del Decret 150/2017, de 17 d’octubre, de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu.

Segons Dincat −entitat representant de 57 escoles d’educació especial−, aquestes no han obtingut encara el reconeixement que mereixen, tot i ser representants de l’expertesa i la professionalitat en aquest àmbit.

Per aquest motiu reivindiquen, d’una banda, un colideratge clar entre el Departament d’Educació i el sector; la necessitat de revisar i adaptar les ràtios d’alumnat i professorat als centres; una resposta a les necessitats relacionades amb la salut mental de l’alumnat; i l’actualització de la normativa vigent per respondre a la realitat actual de les escoles.

No obstant això, Carles Campuzano, director de Dincat, ha celebrat que hagin començat a funcionar 28 nous Centres d’Educació Especial proveïdors de serveis i recursos per a la inclusió (CEEPSIR), que acolliran un total de 8.000 alumnes: “És un bon primer pas amb relació a tot allò que estem reclamant des de fa més de cinc anys”.

També s’ha mostrat agraït pel fet que s’hagi convocat finalment la Taula de participació de l’Educació Inclusiva, de la qual forma part l’organització que presideix.

En referència a aquestes dues novetats, Campuzano ha manifestat: “Tanmateix, ara, esperem que aquestes dues iniciatives tinguin un seguiment i un impacte real i considerable en les pràctiques, cultures i polítiques educatives”.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari